Gloria şi grandoarea poporului egiptean, profanate. Poze nud în vârful unei piramide VIDEO

În Egipt s-au iscat polemici intense după publicarea unui videoclip cu doi tineri care au pozat nud în vârful unei piramide.

Autorităţile din Egipt au demarat o anchetă după publicarea unei înregistrări video ce prezintă doi tineri care au pozat nud în vârful piramidei din Giza, a cărei distribuire pe reţelele de socializare a generat un scandal uriaş în această ţară, a declarat marţi ministrul egiptean pentru Antichităţi, citat de AFP. Imaginile video arată un cuplu în timp ce escaladează în întuneric o piramidă, prezentată ca fiind celebra Piramidă din Giza, apoi un bărbat şi o femeie, complet goi, în primele ore ale dimineţii, într-o poziţie sugestivă, dar blurată, în vârful acelei construcţii străvechi.

Clipul a devenit viral

Clipul a fost publicat pe YouTube pe 8 decembrie de fotograful danez Andreas Hvid, care spune că a escaladat piramida egipteană alături de o prietenă la sfârşitul lunii noiembrie. Înregistrarea a strâns deja peste 2,5 milioane de vizualizări. Foarte repede, clipul a generat nemulţumire şi polemici în Egipt, mulţi dintre cetăţenii acestei ţări afirmând că acele scene reprezintă acte ilegale şi lipsite de respect faţă de patrimoniul egiptean.

VIDEO

Escaladarea piramidelor este interzisă în Egipt

'O civilizaţie de 7.000 de ani s-a transformat în simplu decor pentru o scenă intimă', a scris pe Twitter un internaut din Egipt. 'Ei vor să lezeze demnitatea şi mândria egiptenilor, pentru că piramida reflectă gloria şi grandoarea poporului egiptean', a afirmat un alt utilizator de Twitter. Autorităţile au declarat totuşi că au dubii în legătură cu veridicitatea imaginilor difuzate online şi au demarat o anchetă.

'Parchetul egiptean a deschis o anchetă ce vizează acţiunea fotografului danez şi autenticitatea videoclipului şi a fotografiilor din vârful piramidei lui Kheops pe care el le-a publicat', a declarat Mustafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi egiptene.

Dacă acele imagini au fost într-adevăr realizate în vârful celebrei piramide, atunci ar fi vorba despre 'o infracţiune extrem de gravă', a adăugat el. Escaladarea piramidelor este interzisă în Egipt. În fiecare an, mai multe persoane încearcă totuşi să urce până în vârful acestor monumente. În 2016, un turist german care a făcut fotografii şi înregistrări video după ce a escaladat Marea Piramidă din Giza a primit interdicţie 'pe viaţă' în ceea ce priveşte posibilitatea sa de a intra pe teritoriul egiptean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel