Gita Gopinath este noul economist şef al FMI

Mihai Ciobanu / 01 oct 2018 / 18:13 Salveaza PDF Comentarii
Foto: rt.com
Descriere foto: Foto: rt.com

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a numit-o luni pe Gita Gopinath în funcţia de economist şef al FMI, se arată într-un comunicat al organizaţiei financiare internaţionale. 

Gita Gopinath îl va înlocui pe Maurice Obstfeld, care a anunţat în iulie că se va pensiona la sfârşitul lui 2018 şi va reveni la catedra de economie de la Berkeley. În prezent, Gita Gopinath este profesor de studii internaţionale şi economie la Universitatea Harvard. 

"Gita este unul din economiştii importanţi pe plan global, cu recomandări academice impecabile şi o experienţă internaţională extinsă. Toate acestea o fac să fie excepţional de bine plasată pentru a conduce Departamentul nostru de cercetare în acest moment important. Sunt încântată să numesc această figură talentată în funcţia de economist şef al FMI", a declarat Christine Lagarde. 

Gita Gopinath s-a născut şi a crescut în India. Este cetăţean american în prezent şi din 2001 este licenţiată în economie la Universitatea Princeton. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22