EXCLUSIV  Gimnastică vs tenis sau fotbal. Andreea Răducan: Nimeni nu se îmbogăţeşte, iar efortul este unul uriaş

Andreea Răducan
Andreea Răducan

Andreea Răducan a explicat faptul că gimnastica nu este un sport care să le aducă foarte mulţi bani tinerilor, aşa cum este tenisul sau fotbalul, însă aduce satisfacţii uriaşe şi, la final de carieră, un venit care le asigură un trai decent. 

"Din punctul meu de vedere, nu cred că poate să existe o bucurie şi o împlinire, ca sportiv, mai mare decât să ajungi să-ţi reprezinţi ţara la cea mai importantă competiţie sportivă. Probabil şi pentru că la gimnastică nu s-a bătut niciodată monedă pe partea financiară. La vârsta de 4-5 ani, atunci când începem noi, nimeni nu se gândeşte 'vreau să fac gimnastică pentru că vreau să câştig bani'. Ori sigur este un sport care îţi aduce extrem de multă satisfacţie, bucurie şi împlinire, dacă reuşeşti să obţii performanţe importante.

Poate că nu atât de mult din punct de vedere financiar, însă – cel puţin pentru mine – nu acesta a fost scopul, ori cred că marea majoritate a oamenilor ştiu că atunci când obţii o medalie de aur la un campionat european, la un campionat mondial sau oricare culoare a medaliei în competiţia olimpică, sportivii beneficiază de o indemnizaţie, o rentă viageră.

Nimeni nu se îmbogăţeşte, iar efortul este unul uriaş; la gimnastică începem la câţiva anişori, 4-6 ani

Ceea ce, dacă, să spunem, tânăra generaţie pune mai mult accent pe partea financiară, trebuie să ştie că da, pot avea şi acest beneficiu în momentul în care reuşesc să adune un număr important de medalii. Asta le poate aduce un trai decent.

Nimeni nu se îmbogăţeşte, efortul este unul uriaş; gândiţi-vă că la gimnastică începem la câţiva anişori, 4-6 ani, ori abia la 16 ani ai vârsta pentru a putea reprezenta ţara la competiţiile internaţionale.

În toată această perioadă doar ne pregătim cu multă muncă, sacrificiu, ambiţie, fără ca nimeni poate să ştie de noi, însă în momentul în care reuşeşti într-adevăr să îndeplineşti un astfel de vis şi să atingi o astfel de performanţă îţi dai seama de faptul că nicio zi de antrenament şi niciun efort nu a fost prea mult ca să ajungi cel mai bun din lume. Nu e puţin lucru să ştii că în domeniul în care tu activezi au reuşit să devii cel mai bun din toată lumea asta", a explicat, într-un interviu acordat DC News, în cadrul emisiunii "Deferiţi mass-media", Andreea Răducan.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel