EXCLUSIV  Gigel Ştirbu, dezvăluire despre momentul în care a renunţat la preoţie pentru politică: Nu-mi este ruşine

Mihai Ciobanu / 13 feb 2020 / 09:02 Salveaza PDF Comentarii

Deputatul liberal Gigel Ştirbu a explicat şi a rememorat momentul în care a decis să renunţe la preoţie şi să intre în politică. 

Nu mulţi ştiu că Gigel Ştirbu a fost, până în anul 2001, preot. Deputatul a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre momentul în care a renunţat la preoţie pentru a merge în Parlament.

„În politică sunt din 1997”, a declarat Gigel Ştirbu, cel care a explicat şi faptul că, până în 2001, a putut fi şi preot şi politician. „După 2001 a fost dată decizia Sfântului Sinod pentru a opta şi a exista o doză de incompatibilitate”.

Cum se împăca politica cu preoţia

 

Întrebat cum împărţea politica cu preoţia, Gigel Ştirbu a declarat: „Nu discutam politică în biserică. Nu amestecam cele două paliere. Este o perioadă extrem de plăcută, minunată, a vieţii mele. Mi-am început cariera cu o misiune şi sunt mândru de acest lucru”.

„Am luat decizia (n.r. – de a renunţa la preoţie în favoarea politicii) şi am crezut că şi aceasta este tot o misiune în beneficiul semenilor tăi. În definitiv, e greu de crezut, dar şi politica e o misiune. Cine intră în politică intră, sper şi cred, mânat de dorinţa de a face bine pentru concetăţenii săi. Atunci am luat o decizie împreună cu familia mea, m-am consultat şi am luat decizia ca decât să fac două lucruri nu tocmai bine mai bine hotărăsc care e calea mea în viaţă şi nu-mi este ruşine”, a explicat Gigel Ştirbu momentul în care a luat decizia de a intra în politică.

VIDEO: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23