Gigant străin pe piața fast food-ului din România

Taco Bell intră pe piața fast-food-ului din România într-o competiție dominată de McDonald's și KFC. 

Românii lasă anual peste 2 miliarde de lei în acest tip de restaurante, astfel că piața este una cu un potențial imens. 

„Segmentul de fast-food a atras atenția con­sumatorilor români datorită activității bran­durilor internaționale precum McDonald’s și KFC care au reușit să aducă mai aproape stilul de viață occidental“, spun analiștii Euromo­ni­tor. Creșterea puterii de cumpărare i-a deter­mi­nat pe români să iasă mai des în oraș, iar restau­rantele de tip fast-food au avut de câștigat de pe urma acestei situații. Shaormeriile și restau­rantele au devenit locuri de întâlnire pentru consumatorii de toate vârstele și profesiile, potrivit ZF.

„Premier Restaurants România este liderul incontestabil al acestei piețe, prin intermediul McDonald’s România controlând 29% din piață în valoare și 31% în volum (număr de tranzacții)“, potrivit Euromonitor. Pe locul secund se află lanțul american KFC. Fiecare dintre cele două lanțuri are circa 65-70 de localuri în România, iar afacerile lor cumulate sunt de circa 1 mld. lei.

Taco-Bell este un lanț celebru de fast food în Statele Unite ale Americii, care are în prezent peste 6500 de restaurante. Restaurantul servește o diversitate de mâncăruri mexicane.

Nu cu mult timp în urmă pe piața din România intra și Burger King care deschidea opt restaurante. Brandul nu a avut însă prea mare succes în țara noastră, iar afacerile au intrat rapid în declin, primele trei restaurante fiind închise în 2011 și ultimele în anul 2012

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel