Gîdei (PSD): Poșta Română trebuie salvată și redată economiei naționale!

Foto Facebook Laurențiu Gîdei
Foto Facebook Laurențiu Gîdei

Laurențiu Gîdei, deputat PSD, a tras un nou semnal de alarmă, într-un discurs rostit miercuri în Camera Deputaților, despre situația dezastruoasă de la Poșa Română.

Iată declarația:

'Stimați colegi, 

Modernizăm Poșta Română sau distrugem voit Compania!

În ultima perioadă, foarte mulți poștași și angajați din Poșta Română mi-au semnalat nereguli, amenințări și abuzuri cu care sunt nevoiți să se confrunte zi de zi, majoritatea dintre ei primind pentru munca prestată  salariul minim și lucrând în condiții mizerabile.Conducerea dictatorială a introdus teroarea ca formă de constrângere!

Cred că ce se întâmplă în Poșta Română, unul dintre cei mai mari angajatori de stat, cu un număr de peste 23.000 de salariați, din care 21.000 lucrând în zona operațională, este o problemă a noastră, a Coaliției, și împreună trebuie să deslușim adevărul care este acolo!

Poșta este despre oameni și pentru oameni, iar lucrătorii din Poștă nu sunt doar numere socotite pe hârtiile de pe birourile celor aflați la început de drum în management. Poștașii sunt oameni, familii, destine, cariere și pasiune. 

Modernizarea Poștei trebuie făcută de specialiști cu expertize și cariere puternice în spate, nu doar de un grup de tineri frumoși și liberi, pentru care angajații sunt doar statistici sau cadru bun pentru poze de grup care acoperă trista și reala stare de sărăcie în care poștașii își duc zilele.

Sunt studii de la Banca Mondială și Deloitte, instituții prestigioase care au arătat calea corectă de urmat pentru o eficientizare justă, durabilă și sustenabilă. Aceste documente sunt necunoscute de echipa de amatori care conduc provizoriu destinele companiei! Însă, a experimenta pe spatele miilor de lucrători poștali este dovada elocventă a disprețului, dezinteresului, aroganței și lipsei de empatie. 

Modernizarea se  face aplicat și inteligent, înțelegând cum funcționează Poșta, care sunt legăturile dintre structuri și oameni, nu bâjbâind și aiurând, nu amestecate structuri fără legătură între ele, nu cheltuind fără noimă, neținând cont de realitatea în care ne aflăm!

Deși tânărul director general, fără nici un fel  de experiență sau expertiză în managementul unei companii de mărimea Poștei Române a declarat că a desființat posturi de conducere, acesta, în fapt, a înființat o multitudine de compartimente și posturi care nu se justifică, precum și sute de posturi de manageri, atât la nivelul Administrației Centrale cât și la nivelul Sucursalelor Regionale, sinecuri pentru prieteni, nu pentru specialiști!


De asemenea, echipa managerială a Poștei Române dă dovadă de lipsă de profesionalism, amatorism și lipsa de transparență, din moment ce structura organizatorică a companiei a fost modificată deja de 4 ori, ulterior aprobării, pe parcursul a 2 luni.

Tânărul și neexperimentatul management al Poștei Române, disprețuiește legea, angajații, sindicatul, risipește banii companiei după bunul plac! Iată câteva exemple:

Multe procese pe rol intentate de angajații care-și caută dreptatea prin tribunale!

Poșta Română are nevoie de investiții, dar, cheltuielile trebuie făcute rațional, după un plan bine pus la punct pe termen mediu și lung. 

Unde este Planul de management asumat de directorul general provizoriu? 

Pentru tot ce face se ascunde fie în spatele Ministerului, fie în spatele CA-ului, fie după un Memorandum aprobat de Guvern. 

Păi, cine propune subiecte CA-ului? Cine propune liniile de dezvoltare? Membrii CA-ului? Guvernul? Nu cumva chiar directorul general? 

Din toate informațiile pe care le-am primit, se pare  că unul dintre principalele obiective ale acestui director general este de a crea haos și a falimenta această companie, patrimoniul companiei fiind extrem de valoros și atractiv atât pentru concurență cât și pentru rechinii imobiliari!', a spus Laurențiu Gîdei.

'Poșta Română are nevoie de intervenția noastră! Nu avem timp de pierdut! 

Mai precizez doar un singur aspect. Din informațiile mele, directorul general provizoriu nici măcar nu a încercat să lucreze cu vechii profesioniști din Poșta Română, cei care cunoșteau în detaliu istoricul economico-funanciar și chiar social al companiei! I-a marginalizat din primul moment!

Nu poți să renunți la angajați cu viziune, cu experiență si expertiză ca să-ți aduci prieteni și colegi de organizație fără nicio legătură cu Poșta! Cum să  înțeleagă ei complexa problematică a serviciilor poștale și a relaționării cu diverse tipologii de oameni?

Nu poți reforma Poșta Română venind de nicăieri, neavând nici un fel de experiență sau expertiză în ceea ce înseamnă o companie de mărimea și importanța Poștei! 

Sunt multe, prea multe aiureli, amatorisme și  suspiciuni rezonabile în ceea ce se petrece acum în Poșta Română! 

Poșta Română este un bun al statului prea valoros ca să mai permitem să se joace cu ea un management care nu are habar ce face! Este de datoria noastră să ne întoarcem către salariații Poștei Române și către misiunea reală a acestei companii a statului! Poșta Română trebuie salvată și redată economiei naționale!', a mai spus Laurențiu Gîdei, miercuri, într-un discurs rostit în Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel