Gică Popescu, o nouă lovitură din partea DNA

Gică Popescu va mai sta cel puţin o lună la închisoare. "Baciul" ar fi trebuit să se prezinte, luni, în fața instanței unde trebuia să se judece recursul formulat de procurori împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 4 de a-l elibera condiţionat.

Magistraţii au amânat judecarea recursului cu 30 de zile pentru că procurorii nu au terminat redactarea motivării recursului lor.

Judecătoria Sectorului 4 a redactat, în urmă cu câteva zile, motivarea deciziei. Surse avocățești susțin că procedura prevede că DNA trebuie să-și motiveze contestația formulată la decizia de liberare condiţionată până la stabilirea termenului de judecată de la Tribunal Ilfov, cel pe raza căruia se află Penitenciarul Jilava.

[citeste si]

Conform motivării deciziei luate de Judecătoria Sector 4 și potrivit caracterizării Comisiei din penitenciar ataşate la dosar, "condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi intervenţie psihosocială desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere şi a desfăşurat activităţi productive în interiorul locului de deţinere din aprilie 2014. A elaborat şi publicat 4 lucrări ştiinţifice în perioada septembrie 2014 – martie 2015 iar în prezent este în curs de redactare a unei alte lucrări. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei iar pentru implicarea în cadrul activităţilor productive şi de reintegrare socială a fost recompensat de 11 ori în perioada mai 2014 – august 2015 (de 7 ori cu învoire de a ieşi din penitenciar). Se mai reţine că petentul execută pedeapsa în regim semideschis, nu este cunoscut cu antecedente penale iar pe perioada detenţiei a menţinut permanent legătura cu mediul de suport prin vizitele soţiei şi apeluri telefonice, beneficiind de sprijin moral şi material din partea familiei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel