Gianni Infantino, noul președinte al FIFA. Ce spune Răzvan Burleanu

Italo-elvețianul Gianni Infantino a devenit, vineri, noul președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), în urma alegerilor desfășurate la Zurich. Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, l-a votat, vineri, pe Gianni Infantino la alegerile pentru președinția FIFA pe care secretarul general al UEFA le-a câștigat, și a subliniat că FRF a fost printre primele federații care l-au susținut pe elvețian.

 
 

''FIFA intră într-o nouă eră, în care își va întări reputația și va construi proiecte sustenabile pentru dezvoltarea fotbalului printr-un alt context al relațiilor cu asociațiile naționale, iar Federația Română de Fotbal intră într-o nouă etapă a relației cu FIFA'', a declarat Răzvan Burleanu.

Gianni Infantino, în vârstă de 45 de ani, este noul președinte al FIFA, cu mandat până în 2019, după ce a câștigat turul al doilea al alegerilor ce au avut loc vineri în cadrul Congresului extraordinar al FIFA de la Zurich. Infantino, cu 115 voturi, i-a depășit pe șeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa, 88 voturi, și pe Prințul Ali Bin Al Hussein, 4 voturi.

Gianni Infantino a devenit, astfel, primul înalt oficial UEFA care va conduce forul mondial de la fondarea organizației continentale în 1954.

Ulterior votului, într-o postare pe site-ul FRF, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu a precizat: Am fost printre primele federații naționale care și-au manifestat public susținerea pentru domnul Infantino, după anunțul candidaturii sale. Iar poziția noastră a fost bazată pe o analiză atentă, ale cărei concluzii sunt evidente: viziunea și strategia FRF de astăzi, prezente în Planul nostru strategic, s-au regăsit în programul de campanie al domnului Infantino. Am toată convingerea că se vor aplica prin acțiunile care urmează, a afirmat Burleanu.

FIFA intră într-o nouă eră, în care își va întări reputația și va construi proiecte sustenabile pentru dezvoltarea fotbalului printr-un alt context al relațiilor cu asociațiile naționale, iar Federația Română de Fotbal intră într-o nouă etapă a relației cu FIFA, a declarat Răzvan Burleanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel