Ghişe: Comisia de la Veneţia ştia de hotărârile contradictorii ale CCR

ghise
ghise

Crin Antonescu, preşedinte al Senatului s-a întâlnit cu specialiştii Comisiei de la Veneţia. La întâlnire a participat şi senatorul Ioan Ghişe. La finalul discuţiilor Ghişe a spus că specialiştii din Comisie ştiau că anumite decizii ale CCR sunt contradictorii. Specialiştii Comisiei de la Veneţia i-au întrebat şi pe judecătorii CCR cum au gândit în momentul în care au dat avizul pentru suspendare în 2007 şi 2012.

"O temă a fost de ce s-a dat un termen atât de scurt, şi anume o zi, de către Parlament privind avizul Curţii Constituţionale. Dânsul a explicat că, potrivit Constituţiei, e vorba de un aviz consultativ, nu un aviz conform şi că Parlamentul oricum ar fi fost decis să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui Băsescu", a spus Ghişe.

Conform lui Ghişe, reprezentanţii Comisiei de la Veneţia "au marşat şi asupra unor aprecieri formulate anterior chiar de către domnul preşedinte Crin Antonescu, asupra faptului că unii care pun obstrucţii guvernării, inclusiv magistraţii Curţii Constituţionale, ar putea să fie schimbaţi pe motive procedurale".

"Domnul preşedinte Antonescu a confirmat faptul că a făcut declaraţii anterioare referendumului pe acest subiect şi că există nu doar suspiciuni, ci fapte devenite deja de notoritate, asupra unor decizii anterioare care sunt profund contradictorii", a afirmat Ioan Ghişe.

El a susţinut că şi reprezentanţii Comisiei de la Veneţia au recunoscut acest fapt "prin vocea liderului delegaţiei".

"Au confirmat că au cunoştinţă de faptul că decizii, de-a lungul timpului, luate de Curtea Constituţională sunt contradictorii pe fond", a afirmat senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel