Ghinea, fake news. MFE dezminte o informație dată de deputatul USR

Nicio delegaţie a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) nu s-a aflat, recent, şi nu se află la Ministerul Fondurilor Europene (MFE) pentru a efectua controale, a precizat, sâmbătă, ministerul de resort, într-un comunicat de presă, ca replică la informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la un presupus control al inspectorilor europeni în cadrul instituţiei din România.

'Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la un presupus control al inspectorilor OLAF în instituţia noastră, Ministerul Fondurilor Europene precizează că nicio delegaţie a Oficiului European de Luptă Antifraudă (...) nu s-a aflat recent şi nu se află în MFE pentru controale. Orice misiune a instituţiilor europene în România este întotdeauna comunicată public de MFE, în acord cu principiul transparenţei', notează Ministerul Fondurilor Europene.

În data de 30 martie 2018, fostul ministru al Fondurilor Europene, deputatul Uniunii Salvaţi România (USR), Cristian Ghinea, scria pe pagina sa de Facebook că 'OLAF e la Bucureşti, ni se suspendă programe'.

Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF) este o instituţie care se ocupă de protejarea intereselor Uniunii Europene (UE), luptă împotriva fraudei, corupţiei sau a oricărei alte activităţi ilegale, inclusiv împotriva celor apărute în cadrul instituţiilor europene. În România, Corpul de Control al guvernului este instituţia care se ocupă de lupta anti-fraudă şi protejarea intereselor financiare ale UE, fiind punctul unic de contact cu OLAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel