EXCLUSIV  Ghidul care interzicea cuvintele Crăciun, Ion şi Maria, RESPINS definitiv. Urare la unison în plenul Parlamentului European

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Parlamentul European a decis să respingă definitiv ghidul care propunea interzicerea cuvintelor Crăciun, Ion şi Maria la nivel instituţional. 

Astăzi, în sesiunea plenară de la Strasbourg a Parlamentului European s-a discutat despre ghidul care prevedea interzicerea folosirii cuvântului "Crăciun", dar și a prenumelor "Ion" și "Maria". DC NEWS l-a contactat pe Marius Tudor, consilier în Parlamentul European pentru a afla ce s-a decis în această sesiune plenară. Acesta ne-a spus că ghidul a fost retras, după ce majoritatea șefilor de grupuri politice l-au criticat dur.

Protest în PE. S-a scandat "Crăciun fericit!"

"Acest ghid de comunicare al Comisiei Europene va fi retras, nu va mai fi folosit pentru uz intern de către angajații Comisiei Europene. Astăzi, în plenul Parlamentului European vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, s-a aflat într-o poziție foarte dificlă pentru că a trebuit să apere imaginea și credibilitatea Comisiei  Europene din cauza unei erori foarte grabe, cu sau fără intenție, făcută de câțiva experți care au scris acest ghid și mai ales, din punctul meu de vedere, de comisarul european pentru egalitatea Helena Dalli, care a prezentat fără să citească în amănunt acest ghid la sfârșitul lunii octombrie. 

Foarte mulți, de fapt toți șefii de grupuri politice în frunte cu Manfred Weber, președintele PPE, au criticat dur și ideea de a dezvolta acest ghid, iar foarte mulți deputați au ales să răspundă acestui afront în plenul Parlamentului European cu urarea "Crăciun fericit!", în semn de protest.", a declarat Marius Tudor pentru DC NEWS.

"Un atac brutal la adresa creștinătății"

"Eu cred că diversitatea religioasă a Uniunii Europene o face pe uniunea aceasta o uniune a egalității, iar această contradicție între ce se spune și ce se face de la vârful acestei instituții europene scade dramatic încrederea cetățenilor în ceea ce înseamnă credibilitatea Comisiei Europene. Unitatea în diversitate nu mai este demult un slogan credibil al UE, în condițiile în care se interzicea folosirea cuvântului "Crăciun" chiar și într-un ghid intern. Acum, ce să vă spun, ghidul nu va mai fi folosit, promovarea egalității trebuie să continue să se facă, dar altfel, prin măsuri și politici publice  eficiente, nu prin abordări subversive, așa cum este și această abordare perfidă de a pune cuvântul "Crăciun" și numele creștine ca "Maria" și "Ioan" pe lista lucrurilor interzise. A fost un atac brutal la adresa creștinătății, iar eu personal să știți că nu mai pot, eu nu mai pot accepta să mi se dicteze, sau să-mi dicteze unii și alții ajunși vremelnic la conducerea Uniunii Europene cum să îmi trăiesc viața.

"Ce ar fi Europa fără Crăciun?"

Eu sunt creștin ortodox, iar Crăciunul și nașterea domnului nostru Isus Hristos sunt unele din cele mai importante puncte de referință în viața mea. Trebuie să mai știți că astăzi în plenul Parlamentului European s-a folosit cuvântul fanatism, un fanatism ieșit din comun, care din păcate ia amploare din ce în ce mai mult pentru că se încearcă omogenizarea forțată din toate punctele de vedere ale acestei uniuni, ceea ce este fix contrar vorbelor frumoase spune de niște oameni îmbrăcați bine și care zâmbesc tot timpul de la Tribuna Comisiei sau a Parlamentului European. Europa e creștină. Ce ar fi Europa fără Crăciun? Ce Ar fi Europa fără Dumnezeu sau fără credință?", a mai spus Marius Tudor. 

VEZI ȘI: Ben Oni Ardelean, după un document al CE privind Crăciunul: Personal, nu știu până unde vor continua toate aceste inepții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel