Ghiță: O fundație a dat 500.000 de dolari pentru Blair, în 2005

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, joi, că sunt şi alte cazuri de foşti şefi de stat şi de guvern care au fost aduşi la conferinţe în România, contra unor sume de bani, printre care a amintit pe fostul preşedinte american Bill Clinton sau un fost director al CIA.

Prezent joi la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sebastian Ghiţă a fost întrebat de jurnalişti despre implicarea sa în aducerea fostului premier britanic Tony Blair în România.

”În 2005, o fundaţie, împreună cu mai mulţi sponsori, printre care o firmă din IT - Omnilogic, l-a invitat cu 500.000 de dolari pe Bill Clinton. Procedura a fost aceeaşi ca la domnul Blair. Ceea ce s-a întâmplat atunci a fost că sute de şefi de instituţii din România au mers la acel eveniment gratuit. Ulterior, Omnilogic a încheiat sute de contracte cu instituţiile unde acei oameni erau şefi şi implicit cu acei şefi. Asta înseamnă că firma Omnilogic l-a dat şpagă pe Bill Clinton şefilor de instituţii din România? Şi vă mai dau exemple. A venit Rudolph Giuliani, a venit Hayden, fostul şef al CIA, cu 300.000 de dolari. Păi o să ajungem de râsul lumii în felul ăsta. Ieri, jurnalişti de la 'The Sun' au venit special să îmi ia mie şi altora un interviu despre această situaţie, care i-a uimit, i-a frapat. Este bine cunoscut în toată lumea că foşti şefi de stat şi foşti şefi de guvern, mai ales cei cu experienţă, vin şi încearcă să ajute, să ţină conferinţe, să aducă informaţie în multe alte ţări”, a spus Sebastian Ghiţă.

Pe de altă parte, Sebastian Ghiţă a precizat că, prin măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA Ploieşti, i se îngrădesc două drepturi fundamentale - dreptul la libera circulaţie şi la libera exprimare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel