Gheorghiță, modificări privind vaccinarea în România

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, Valeriu Gheorghiță, a făcut precizări despre modul în care se va face în continuare imunizarea în țara noastră.

„Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afișat tipul de vaccin, așa încât orice persoană care își face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de așteptare va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru”, a transmis Valeriu Gheorghiță. În plus, se va afișa și un timp estimat de așteptare care poate varia.

„În data de 6 aprilie urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează pe cabinet pe cele 12 ore ale programului de lucru de la 60 la 90 de persoane pe zi, așa încât vom crește capacitatea de vaccinare a fiecărui centru. Din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Pfizer”, a explicat medicul.

Aproape 800.000 de români pe listele de așteptare

„În ceea ce privește listele de așteptare, în momentul de față sunt înscrise pe listele de așteptare 775.294 de persoane. În funcție de categoria persoanelor înscrise pe listele de așteptare, 447.420 de persoane, 57%, sunt persoane aferente etapei a III-a. Aproximativ 63.518 persoane sunt din cele care deservesc activități esențiale (8,1%). Avem persoane vulnerabile, în total reprezentând cca. 35% din numărul celor înscriși pe lista de așteptare”, a transmis Gheorghiță.

„Au fost deja notificate peste 90.000 de persoane din listele de așteptare prin SMS, persoanele respective au, după cum știm, 24 de ore timp în care să confirme programarea în centrul de vaccinare. Sunt deja peste 59.000 de persoane care au confirmat programări”, a adăugat el.

Numărul centrelor de vaccinare

„În ceea ce privește bilanțul centrelor de vaccinare, avem 779 de centre active, totalizând 936 de fluxuri. Centre Pfizer – 515 centre cu 662 fluxuri; centre Moderna – 76 centre, cu 73 de fluxuri; centre AstraZeneca – 188 cu 248 de fluxuri”, a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel