Gheorghiță anunță maraton de vaccinare pentru minori de Ziua Copilului

Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că intenționează să creeze un maraton de vaccinare pe 1 iunie.

„Chiar intenționăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este Ziua Internațională a Copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani. Dacă, până la acel moment, vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate cu vaccinare.

Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a explicat Gheorghiță, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

Se dorește marcarea Zilei Copilului în mod special

„Ce vreau să spun este că evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programați în platformă, însă, în zilele respective, 31 mai, probabil și 1 iunie, vom avea această prioritizare dacă aș putea spune așa pentru această grupă de vârstă în ideea de a da posibilitatea, cu ocazia Zilei Copilului, să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane.

Evident, acest lucru se poate întâmpla oricând în centrele de vaccinare, însă vrem să marcăm în mod particular această zi. Toate detaliile vor fi prezentate în momentul în care vor fi terminate din punct de vedere organizatoric”, a conchis medicul militar.

VEZI ȘI: Vaccinare copii 12-15 ani. Gheorghiță: Se va permite programarea prin contul părinților.

Vaccinarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani ar putea începe curând

În cadrul aceleiași conferințe de presă de marți, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a mai vorbit despre perspectiva autorizării vaccinului de la compania Pfizer pentru grupa de vârsta 12-15 ani.

„Deja se lucrează cu ajutorul colegilor de la STS pentru optimizarea platformei, ca să permită programarea copiilor prin contul părinților.”, a transmis dr. Valeriu Gheorghiță.

Imunizarea poate avea loc și în școli

„Sunt deja județe care organizează acest tip de vaccinare chiar în spații amenajate în cadrul unităților de învățământ. Pot să vă dau exemplu în județul Constanța, în județul Hunedoara. Împreună cu Ministerul Educației se are în vedere organizarea activităților de vaccinare în anumite unități de învățământ. (...) Siguranța rămâne prioritatea absolută a campaniei de vaccinare”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel