Gheorghe Ștefan a scăpat de arestul preventiv

Magistrații Curții Supreme au decis ca primarul demisionar din Piatra Neamț să fie cercetat în arest la domiciliu. Decizia de miercuri este definitivă. Gheorghe Ștefan este arestat preventiv din 29 octombrie, 2014.

"În motivele expuse ale contestaţiei, DNA a venit cu aceleaşi obiecţii, în sensul că există un pericol social public lăsarea sa în libertate sau înlocuirea acestei măsuri, că nu am fi venit cu aspecte noi care să ducă la o astfel de soluţie, ceea ce contrazice documentelor depuse la termenul anterior. Am invocat şi aspectul că termenul rezonabil de când este arestat s-ar fi împlinit. Are aproape şase luni de arest preventiv, ceea ce este o perioadă excesivă de mentinere în arest a dumnealui.

Eu consider că astăzi (miercuri - n.r.) se va respinge contestaţia sau măcar sper că se va respinge. Şi Gheorghe Ştefan este optimist. Este singura şansă ca să se respingă această contestaţie", a declarat, miercuri,  Felicia Adiaconiței, avocata lui Gheorghe Ștefan.

Avocata lui Pinalti a mai declarat că fostul ediul a recunoscut traficul de influenţă, dar susţine că nu a primit banii sau comisionul de care se vorbeşte în rechizitoriu.

Ce nu are voie să facă Gheorghe Ștefan pe durata arestului la domiciliu

Gheorghe Ştefan nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi nu poate comunica cu Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu, inculpaţi şi ei în dosarul "Microsoft", dar nici cu martorii din cauză, direct sau indirect, respectiv cu Claudiu Ionuţ Florică, Dragoş Şerban Stan, Adrian Ujeniuc, Sorin Cristian Eftene, Eugen Bejinariu, Gabriel Marin, Manuel Bercu, Maria Niculae, Răzvan Tomi, Ioana Candida Drăgan, Luminiţa Cecilia Mazilu, Aurelian Cristian Colman, Gabriel Muraru, Decebal Silviu Draghiş, Elena Alexandra Goicea, Laurenţiu Stoica, Clitemnestra Gâdea, Claudia Diana Vlădescu, Chanine Khalil Abi, Horia Cătălin Barabaş, Dan Besciu, Gabriel Marin, Vasile Andrei, Adrian Fortuneanu, Viorel Vasile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel