Gheorghe Ștefan, funcție DUBLĂ în același Minister. Cum a prins peștele cel mare, după partida de pescuit din Maldive

Foto: Facebook Gheorghe Ștefan
Foto: Facebook Gheorghe Ștefan

Cum a prins un secretar de stat în Ministerul Agriculturii, peștele cel mare. 

La sfârșitul anului trecut, Gheorghe Ștefan a publicat pe pagina sa de Facebook două fotografii în care acesta este Maldive, în timp ce pescuiește în apele Oceanului Indian, așa cum a recunoscut chiar și în comentarii.

Secretarul de stat este o figură controversată care ridică semne de întrebare privind compatibilitatea în funcție. 

În decembrie 2019, Gheorghe Ștefan era numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii condus la acel moment de Adrian Oros. Cu doar o lună înainte, în noiembrie 2019, a fost numit în funcție de cabinetul condus de Ludovic Orban. Gheorghe Ștefan era numit atunci ca secretar de stat pe probleme de piscicultură. A rezistat în funcție și după decembrie 2020, când cabinetul lui Ludovic Orban a suferit unele schimbări de componență.

Gheorghe Ștefan deține o dublă funcție în același minister

În martie 2021, Ministerul Agriculturii a scos la concurs postul de director al Direcției Generale de Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit (DGP-AMPOP), direcția din minister care se ocupă, printre altele, de evaluarea și monitorizarea finanțărilor europene din domeniul piscicol din România.

Conform datelor oferite de Ministerul Agriculturii, postul de director al autorității de management a fost ocupat în data de 19 aprilie de Gheorghe Ștefan, secretarul de stat.

"În urma participării la concursul de ocupare a postului de director general al AM POPAM, domnul Gheorghe Ștefan a fost declarat admis. Începând cu 19 aprilie 2021, domnul Gheorghe Ștefan este suspendat de drept din această funcție, pe perioada exercitării mandatului de demnitar", au declarat reprezentanții Ministerului Agriculturii, pentru g4media.ro.

Astfel, Gheorghe Ștefan a participat la concurs doar pentru a bloca postul. După ce a ocupat funcția de director la AM-POPAM, el a preferat să rămână demnitar, dar să aibă siguranța unui post cald și dacă este înlocuit.

Faptul că Gheorghe Ștefan a ajuns să ocupe un post de director într-un minister în care ocupa și postul de secretar de stat ar putea fi un caz de incompatibilitate.

Reprezentanții ministerului recunosc că nu au cerut opinia agenției de integritate, dar consideră că nici nu era cazul: "Incompatibilitatea și formularea de puncte de vedere pe tema incompatibilității nu intră în sfera de atribuții a MADR", au punctat aceștia, conform sursei citate. 

Ce avere deține Gheorghe Ștefan

Conform declarației de avere publicate anul trecut, Gheorghe Ștefan câștigă ca secretar de stat sub 120.000 de lei (net) pe an. La această sumă se mai adaugă venituri se mai adaugă 5.000 de euro din închirierea unui spațiu comercial.

El mai deține o casă de locuit în Giurgiu, de 230 de metri pătrați, dar și un teren intravilan.

În declarația de avere, din anul precedent, acesta trecea că a împrumutat cu 160.000 de euro firma fiice sale, firmă înființată mai întâi de secretarul de stat și cedată ulterior, conform datelor obținute cu ajutorul platformei termene.ro, citat de sursa anterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel