Gheorghe Stan și Cristian Deliorga, depunere jurământ la Cotroceni - surse

Gheorghe Stan, fost șef al Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, și Cristian Deliorga, fost judecător la Curtea de Apel Constanța, vor depune jurământul, marți 18 iunie, la Palatul Cotroceni ca judecători ai Curții Constituționale, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcția de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, acesta urmând să fie numit la CCR.

Totodată, șeful statului a semnat, joi, decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța a lui Cristian Deliorga cu data de 14 iunie, care este numit la Curtea Constituțională.

Pe 7 mai, Camera Deputaţilor a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, fost şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

În aceeași zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.

De asemenea, Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial, a depus, marți, jurământul de învestire în funcția de judecător al Curții Constituționale. Aceasta a fost propusă pentru funcție de șeful statului și îl înlocuiește pe Petre Lăzăroiu.

Vezi și: Cristian Deliorga, eliberat din funcție. Iohannis a semnat decretul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel