Gheorghe Piperea: Isărescu NU joacă pentru români

Avocatul Gheorghe Piperea spune că Mugur Isărescu a făcut erori care au dus la majorarea inflației și a ROBOR-ului. 

Potrivit celor spuse de Gheorghe Piperea, ROBOR-ul se calculează "cartelar și subiectiv".

"Subiectiv, pentru că la stabilirea acestui indice de dobândă la care se împrumută băncile între ele, nu partică toată lumea din banking, ci numai 10 bănci, alea pe care le alege domnul Isărescu ca fiind băncile sistemice. 10 bănci, din 41.

Cartelar, pentru că în decursul istoriei - nu spun, pentru că nu am dovezi, deocamdată, că ROBOR-ul nostru este stabilit cartelar - dar, există un indice de dobândă interbancară, identic cu al nostru, LIBOR, cel care se stabilește la nivel globar, de 15 bănci, care a fost manipulat, în mod cartelar, ca să se facă niște zeci de mii de miliarde de dolari," a spus Gheorghe Piperea la Antena 3.

Să crească dobânzile 

"Părerea mea este că Mugur Isărescu nu joacă pentru români, pentru că începând din martie 2017, de la amvonul Băncii Naționale, domnul Isărescu a spus 'trebuie să crească dobânzile'. Și în februarie 2018 a continuat spunând: 'eu văd inflația, până la Paști, undeva la 4%'. A fost 4,75% și înainte de Paști. Ce a făcut domnul Isărescu când a spus acest lucru - nu are voie să facă asta - a invitat comercianții să majoreze prețurile", a continuat Piperea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel