Gheorghe Piperea, despre CFR Marfă: LOVITURA de satâr a Comisiei Europene, ținută ASCUNSĂ de aproape o lună de Guvernul Orban

Tren mărfar  Foto: Crișan Andreescu
Tren mărfar Foto: Crișan Andreescu

Avocatul și profesorul de drept comercial Gheorghe Piperea susține că decizia Comisiei Europene privind ajutorul de stat primit de către CFR Marfă este o ”lovitură de satâr”.

"Ce intuiam acum 8 luni referitor la fatalitatea falimentului CFR Marfă, iată că se tranșează prin lovitura de satâr a Comisiei Europene (ținută ascunsă de aproape o lună de guvernul Orban). A fost și este un ajutor ilegal, deci trebuie recuperat, iar procedura concordatului preventiv a fost prost aleasă ca soluție.

Scrisoarea Comisie Europene

„Serviciile Comisiei consideră că autoritățile române trebuie să lase neaplicate procedurile în curs ale concordatului preventiv deoarece acestea nu conduc la implementarea la timp a deciziei și împiedica ieșirea CFR Marfă de pe piața internă. În mod similar, instanțele naționale nu ar trebui să continue să urmeze proceduri de restructurare dacă acestea nu conduc la implementarea la timp a deciziei. Prin urmare, Tribunalul București nu ar trebui să continue procedura de concordat preventiv în curs din moment ce aceasta împiedică o implementare imediată a deciziei.

Serviciile Comisiei remarcă de asemenea că, în situația în care se propune creditorilor un plan care prevede continuarea activității beneficiarului ajutorului, autoritățile Statului Membru în cauză pot sprijini acest plan numai dacă asigură recuperarea sumei integrale în termenul de timp aferent recuperării. În sensul celor de mai sus, ANAF și CFR Infrastructură ar trebui să se rețină, în calitatea lor de furnizori ai ajutorului, de la sprijinirea unui concordat preventiv cu creditorii care nu conduce la o recuperare eficientă și la timp a deciziei”.

Falimentul le bate la ușă

Nu doar CFR Marfă are această problemă, ci și Compania Energetică Oltenia și Compania Energetică Hunedoara. Falimentul bate la ușă și la Tarom și la Poșta Română (notă - în acest caz, Consiliul Concurenței a dat o amendă de 24 mil. euro, iar compania a plătit avocaților proprii un onorariu de eșec de 3 mil. lei).

Votanții de “driapta” și economistul șef al BNR se pot bucura - mai mult de 50 de mii de “bugetar” își vor pierde jobul.", a scris Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Ce intuiam acum 8 luni referitor la fatalitatea falimentului CFR Marfă, iată că se tranșează prin lovitura de satâr a...

Publicată de Gheorghe Piperea pe Marţi, 24 noiembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel