Gheorghe Ialomițeanu: Guvernul ne-a lăsat pe mâna speculatorilor de energie

Gheorghe Ialomițeanu: Declarațiile ministrului Energiei par a crea o adevarată panică în rândul populației, devenite victime ale samsarilor de energie
Gheorghe Ialomițeanu: Declarațiile ministrului Energiei par a crea o adevarată panică în rândul populației, devenite victime ale samsarilor de energie

Gheorghe Ialomițeanu, fostul ministru al Finanțelor, solicită Guvernului măsuri ferme pentru protecția românilor în fața profitorilor  din energie.

"PMP cere Guvernului o clarificare referitoare la creșterea nejustificată a prețurilor la energie, care se anunță a fi fără oprire, după liberalizarea pieței din acest domeniu. Declarațiile ministrului Energiei, din ultima perioadă, par a crea, mai mult, o adevarată panică în rândul populației, devenite victime ale samsarilor de energie, care, acum, speculează, în voie, în numele economiei de piață.

PMP solicită Guvernului să ia măsuri clare pentru protecția românilor în fața atacurilor, fără precedent, a profitorilor din energie, care au găsit breșe în sistem și au implementat metode neortodoxe, neconcurențiale, prin care jecmănesc populatia rămasă captivă acestor bișnițari.

PMP consideră că actuala putere nu are nicio strategie privind politicile de energie pe termen mediu sau lung, de stimulare a producției interne, lăsand țara intrega pradă samsarilor de prețuri și de beneficii.

Din păcate, România nu este în stare să-și valorifice propriile resurse, care ar fi trebuit să ducă la un echilibru onest între cerere și ofertă. În situația dată, consumatorii casnici rămân prizonieri ai marilor companii și văd, lună de lună cum prețurile la utilități cresc, în mod exponențial, fără a fi îmbunătățite serviciile", precizează Gheorghe Ialomițeanu într-o postare pe Facebook.

Vezi și: Câciu îl lămureşte pe Cîţu despre preţul pâinii: Atunci îşi rupea cămaşa de pe el că s-a scumpit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel