UPDATE // Gheorghe Flutur - ales președinte interimar al PNL. Congresul, pe 10 aprilie 2022

Sursa foto: Facebook Dan Vîlceanu
Sursa foto: Facebook Dan Vîlceanu

Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal a decis ca Gheorghe Flutur să preia șefia interimară a partidului după demisia anunțată ieri de Florin Cîțu.

// UPDATE - Gheorghe Flutur, președintele interimar al PNL, a declarat după ședință că pe data de 10 aprilie Congresul PNL va fi organizat iar până pe data de 6 aprilie se pot depune candidaturi

Știrea inițială:

Nu a fost nicio surpriză, așa cum presa a intuit, Gheorghe Flutur preia interimarul PNL. Acesta a fost votat în unanimitate în Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal.

Singurul punct pe ordinea de zi în ședință va fi organizarea Congresului. Se pare că acesta va avea loc pe data de 10 aprilie, adică săptămâna viitoare.

Liberalii își vor alege un nou președinte, iar toate datele indică că acesta va fi actualul premier Nicolae Ciucă.

Tot azi liberalii au votat și un nou secretar general al PNL, după ce Dan Vîlceanu, apropiat al lui Florin Cîțu, a demisionat și el

Potrivit Antenei 3, Lucian Bode a fost ales secretar general interimar al PNL. 

Florin Cîțu a demisionat ieri de la conducerea PNL

Florin Cîțu și-a anunțat demisia de la conducerea PNL și a făcut atunci și primele declarații.

"Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut, nu a fost acolo. Aşa că doar am înregistrat-o la partid. Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în această funcţie a fost să iau decizii pentru binele României", a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi rămas în continuare preşedintele PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliţia cu PSD, acesta a mai spus: "Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu a rămas fidel principiilor liberale".

Cât despre faptul că a rămas singur, Florin Cîțu a afirmat că "niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principii şi valori liberale. Eu aşa am intrat în politică şi aşa voi rămâne mereu. Oamenii vin şi pleacă. Principiile şi valorile liberale rămân întotdeauna lângă mine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel