Gheorghe Falcă (PPE): „Socialiștii europeni vor să sărăcească și să împovăreze cetățeanul european”

Gheorghe Falcă
Gheorghe Falcă

Europarlamentarul PPE, Gheorghe Falcă, trage un semnal de alarmă cu privire la modificarea legislației pentru restaurarea naturii.

Eurodeputatul subliniază că întreg grupul PPE din Parlamentul European „îi cere vicepreședintelui Comisiei Europene, socialistul Frans Timmermans, să retragă propunerea de lege pentru restaurarea naturii, după ce Comisia pentru pescuit a Parlamentului a respins legislația planificată pentru vot în această săptămână. Comisia pentru Agricultură a Parlamentului a votat, marți, 23 mai, împotriva aceleiași legi”.

Gheorghe Falcă transmite în mod clar: „Două comisii parlamentare au votat acum pentru respingerea propunerii de refacere a naturii. Acesta este un semnal de alară și arată că Parlamentul nu dorește să accepte o propunere care doar crește costurile și insecuritatea pentru fermieri, pescariși consumatori. Susținem biodiversitatea, dar această propunere nu este adecvată scopului și ar trebui retrasă în urma voturilor decisive din două comisii parlamentare”.

Europalamentarul a mai spus: „Vrem să protejăm și să refacem natura, dar trebuie să lucrăm efectiv în realitate, astfel încât obiectivele să fie fezabile șitoate părțile interesate să le poată atinge.

Vezi și: Gheorghe FALCĂ: „Pachetul FIT FOR 55 este dezbătut împreună deputații din parlamentele naționale”

Referindu-se la reglementările legate de refacerea naturii, eurodeputalul român mai subliniază: „În prezent, există până la 23 de reglementări legate derefacerea naturii și mai mult de 40 de texte care țin cont de comunicări, strategii și reglementări. Încă un text suplimentar nu va aduce nicio valoare adăugată. Comisia Europeană ar fi trebuit să facă alte sugestii care să creeze coerență cu legislația existentă. Vrem să ajutăm statele membre să restabilească ecosistemele, asigurând în același timp locuri de muncă, în special în sectoare precum sectorul agriculturii sau pescuitului din UE, care s-a dovedit a fi strategic, asigurând securitatea alimentară în Europa în timpul Brexit-ului, a pandemiei de COVID și a războiului din Ucraina.Sectorul pescuitului european este mai durabil decât sectorul pescuitului înmajoritatea țărilor terțe”.

În cazul în care legislația nu va fi retrasă, aceasta va fi votată în iunie decătre comisia de mediu, care este comisia principală pentru propunere. „Socialiștii europeni vor să sărăcească și să împovăreze cetățeanul european în numele protejării mediului. Grupul PPE este angajat în acesteeforturi care vizează reducerea emisiilor de carbon, dar nu cu orice preț, nuputem distruge locuri de muncă și industrii”, a ținut să mai precizeze europarlamentarul PNL, membru al grupului PPE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel