Gheorghe Angelescu, eliberat din funcţia de consilier de stat. Pe cine a numit Klaus Iohannis în locul lui

FOTO: Administrația Prezidențială
FOTO: Administrația Prezidențială

Gheorghe Angelescu a fost eliberat din funcţia de consilier de stat de către Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat, marţi, decretul privind eliberarea din funcţia de consilier de stat a lui Gheorghe Angelescu, transmite Agerpres.

Gheorghe Angelescu fusese numit consilier de stat în anul 2000. El a fost coordonator al Cancelariei Ordinelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Tot marţi şeful statului a semnat decretele privind eliberarea Lenuţei Cobuz din funcţia de membru al Consiliului de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi numirea ei în funcţia de consilier de stat.

Cine este Lenuţa Cobuz 

Lenuţa Cobuz fusese numită de Klaus Iohannis în calitate de membru în Consiliul de administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în august 2022. Înainte de aceasta ea a fost angajată a Administrației Prezidențiale, la Biroul Juridic din cadrul Secretariatului General.

În anul 2012, Lenuţa Cobuz a fost propusă de grupurile parlamentare ale PNL în funcția de Avocat al Poporului, dar în cele din urmă nu a fost numită.

Potrivit CV-ului ei, are studii de drept la Universitatea București, dar și o școală militară și liceul sanitar. În trecut a lucrat ca ofițer de justiție în Ministerul Apărării până în 2005. Totodată ea a deținut funcția de consilier principal al Inspectoratului MApN și cea de președinte al Comisie de de jurisdicție a imputațiilor din MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel