EXCLUSIV  Gestul unui politician PNL a șocat România. Senator: Dați-l AFARĂ din partid! Trebuie judecat de urgență!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Senatorul Marius Marinescu trage un semnal de alarmă după ce un membru PNL a șocat România cu gestul său.

Ștefan Fănică A., din comuna Iacobeni, pădurar al Ocolului Silvic Iacobeni, care dorește să devină consilier local din partea PNL, a comis o faptă regretabilă. A împușcat un câine cu aproximativ 40 de alice în fața unui bloc din localitate. Polițiștii au constatat că în data de 10 septembrie, un bărbat de 53 de ani, pădurar la Ocolul Silvic Iacobeni, în baza unei autorizații de vânătoare colective a participat la o acțiune de vânătoare și patrulare pe fondul de vânătoare nr. 14 Orata pentru combaterea răpitoarelor, iar în timp ce patrula în zona Pârâului Rău a văzut un grup de trei câini hoinari care au coborât din fondul forestier înspre un depozit de lemne, unde pădurarul a mai observat că unul dintre ei avea în gură o găină.

În acel moment a executat cu arma de vânătoare din dotare două focuri cu alice în direcția câinelui, rănindu-l, acesta continuându-și deplasarea înspre direcția blocurilor de garsoniere din centrul comunei Iacobeni, pădurarul menționând că respectivul câine era cunoscut ca un câine ce producea pagube pe raza comunei.

Cu ocazia verificărilor pădurarul a pus la dispoziție în copie contractul de prestări servicii privind îndepărtarea/ recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică, a pisicilor și câinilor hoinari din perimetrul intravilan al comunei Iacobeni dintre Primăria comunei Iacobeni și Direcția Silvică Suceava, cât și autorizația de vânătoare colectivă.

S-a procedat la ridicarea și examinarea armei de vânătoare folosite de pădurar, cât și la ridicarea obiectelor de îmbrăcăminte pe care acesta le-a purtat la data comiterii infracțiunii.

Luându-se legătura telefonică cu medicul veterinar din localitate, acesta a relatat faptul că  animalul în cauză primește îngrijiri medicale la cabinetul său.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, potrivit Suceava-smartpress.

Senatorul Marinescu, reacție în urma acestui atac. Apel către premierul Orban

'Domnule premier, Ludovic Orban, dați-l afară! Acest individ cu apucături criminale trebuie imediat arestat, judecat în procedură de urgență și condamnat! Vorbim despre un concurs de infracțiuni: cruzime asupra animalelor, sancționată cu închisoare de până la 3 ani, conform Ordonanței 155/2001. De asemenea, a încălcat regimul armelor și munițiilor, sancționat cu închisoare de până la 5 ani, potrivit Codului Penal și Legii nr. 295/2004.

Domnule premier, Ludovic Orban dați-l afară din PNL! Acest individ are apucături criminale!' a spus Marinescu.

Ce se întâmplă cu înființarea Poliției Animalelor. O nouă solicitare către ministrul Vela

'Politicienii trebuie să fie un model pentru societate, altruiști, nu criminali, corupți, interlopi, braconieri sau vânători! Fac apel și către domnul ministru Marcel Vela! Să aibă grijă, prin Direcția de Protecție Internă a MAI, să nu se mușamalizeze acest caz!

Domnule ministru Vela, sunteți un om politic cu demnitate! Spuneți-ne când inființați Poliția Animalelor! Să nu mai asistăm la asemenea tragedii! Țineți-vă de cuvânt! a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel