Gestul pe care îl faci aproape zilnic, însă câinele tău îl urăște

Foto Pexels
Foto Pexels

Comportamentul animalelor de companie a fost studiat de-a lungul anilor. 

În urma unui studiu, s-a descoperit că 81,6% dintre câinii care sunt îmbrăţişaţi nu sunt încântați de acest obicei al oamenilor. Doar 7,6% dintre animalele de companie par să nu aibă o problemă atunci când stăpânii lor le demonstrează cât de mult ţin la ei printr-o îmbrățișare. Restul de 10,8% nu arătau că sunt deranjaţi, însă nici nu se bucurau prea mult.

În timp ce oamenii consideră gestul drept o manifestare a iubirii, animalele de companie îl percep diferit.

Potrivit cercetătorilor, atunci când ne îmbrăţişăm câinele, îl imobilizăm, iar el se simte în pericol, amenințat sau speriat. 

Semne că ai un câine care te iubește

Câinii nu pot spune 'Te iubesc' în cuvine, dar e foarte ușor să recunoști semnele afecțiunii lor. 

Câinele se uită în ochii tăi 

Când patrupedul se uită adânc în ochii tăi, cu cea mai profundă privire, își arată dragostea. Există studii care arată că nivelul de oxitocină - același hormon care creează sentimente de afecțiune și la oameni - crește când se uită intens la tine, scrie zooplus.ro.

Câinele te urmează oriunde mergi  

Pentru un cățel, cel mai frumos loc este lângă persoana preferată. Caută să stea cât mai mult în apropierea ta. Îi place să meargă cu tine oriunde. Așa că, dacă te urmează la bucătărie, poate însemna și că vrea să-și arate dragostea față de tine.

Câinele îți oferă daruri 

Nu-ți oferă cadouri obișnuite, ci îți oferă ceva mai bun - dragostea lui! Faptul că îți dă o jucărie e un semn că vrea să-ți arate afecțiunea. Când îți aduce jucăria, dar nu vrea să ți-o ofere, e o invitație la joacă!

Câinelui nu îi e teamă că se pierde de tine

Sursa citată scrie că, dacă poate să stea singur, are încredere că te întorci. E un semn bun și înseamnă că își acceptă stăpânul ca lider. De asemenea, e un semn bun și dacă este foarte fericit să te vadă din nou. Când e extrem de agitat, ar putea arăta că are un comportament dominant față de tine.

Câinele stă lângă tine când ești bolnav

Câinele poate simți starea ta de spirit. Atunci când ești bolnav, face tot posibilul să te înveselească și stă aproape de tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel