”Astfel, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la înfiinţare, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă generaţiile de specialişti ai acestui aşezământ, contribuind la conservarea, sporirea şi valorificarea unui patrimoniu cultural de o importanţă remarcabilă pentru cultura naţională şi determinând, pe această cale, recunoaşterea municipiului Sibiu drept un reper cultural de importanţă internaţională, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E „Patrimoniul cultural național”, Muzeului Național Brukenthal”, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Palatul Brukenthal este unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România. Edificiul a fost ridicat între anii 1778 –1788, pentru a servi drept reşedinţă oficială a baronului Samuel von Brukenthal şi sediu al colecţiilor sale.

Muzeul Brukenthal a fost înființat în anul 1817, fiind constituit din colecțiile baronului, mai exact peste 1000 de picturi. De-a lungul timpului, colecţiile muzeului au fost îmbogăţite prin achiziţii şi donaţii.