Gestionarea pandemiei, plan pe termen lung. Elena Cristian: Sistemul de sănătate va intra în colaps

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a subliniat din nou nevoia ca autoritățile să implementeze un plan pe termen lung în ceea ce privește gestionarea pandemiei. 

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a comentat la România TV un incident în care un șofer s-a arătat revoltat și s-a certat cu oamenii legii pentru faptul că a fost amendat pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, deși erau impuse restricții în orașul în care se afla. 

”Putem înțelege că, la un moment dat, din cauza unor tensiuni, te lasă nervii. Dar până la urmă, dincolo de toată această chestiune, este foarte important ca noi toți să pricepem că dacă nu respectăm ceea ce trebuie să respectăm este și vina noastră că ajungem în astfel de situații. Sistemul de sănătate vedem foarte bine cum arată, vedem foarte bine că pe zi ce trece nu poate să facă față la ceea ce se întâmplă. Ne comparăm tot timpul cu țări din Europa și cu ce se întâmplă acolo. Nu, nu trebuie să ne comparăm pentru că din punct de vedere al sistemului de sănătate suntem dezastru, iar dacă noi nu reușim să găsim soluții și închidem alandala diverse ramuri ale industriei, luăm decizii, nu le luăm, la un moment dat sistemul de sănătate va intra în colaps. Tare mult aș vrea să văd o strategie pe termen lung. Din păcate acest lucru nu se întâmplă. Nu avem nimic”, a declarat Elena Cristian. 

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 15 noiembrie a.c., 9.930 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.988.595 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel