Gest INCREDIBIL: Fiul unei femei aflate în moarte cerebrală a acceptat să doneze organele mamei

Spital foto ilustrativ
Spital foto ilustrativ

Fiul unei femei, aflată în moarte cerebrală după un accident vascular, a acceptat să doneze organele mamei.

Fiul unei femei de 54 de ani, din Galați, aflată în moarte cerebrală după un accident vascular, a acceptat să doneze organele mamei, pentru ca alte vieți să poată fi salvate. Operația a fost realizată de medici din Galați și București, iar organele au fost trimise către Spitalul Fundeni din Capitală

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap Andrei" din Galați, donatoarea suferise un atac cerebral, iar fiul ei și-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Operația a durat toată noaptea de miercuri spre joi.

„Femeia avea 54 de ani. A ajuns la spital luni, cu un AVC extins. Practic era prea mult, iar fiul ei și-a dorit și și-a dat acceptul ca să-i fie donate organele. Au fost prelevate ficatul, rinichii, tendon, os și cornee. A operat o echipă mixtă de la Galați și București. Ei au plecat la Fundeni dimineață, au lucrat toată noaptea", au transmis, pentru Mediafax, reprezentanții Biroului de Presă al Spitalului Clinic de Urgență Galați.

Organele prelevate vor fi folosite pentru a salva mai mulți pacienți aflați pe lista de așteptare a medicilor chirurgi din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel