Germania: Număr RECORD de locuri de muncă VACANTE

Bogdan Bolojan / 01 mai 2018 / 14:00 Salveaza PDF Comentarii
loc-munca
Descriere foto: loc-munca

Numărul de locuri de muncă vacante din Germania a ajuns la un nou record. Cu toate că Germania oferă unele dintre cele mai mari salarii din Europa, care depășesc 1000 de euro, criza forței de muncă afectează grav țara, transmite STIRIDIASPORA. 

În primele trei luni din acest an existau 1,19 milioane locuri de muncă neocupate la nivel naţional - cel mai ridicat nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990 - arată datele IAB. 

Comparativ cu trimestrul precedent, s-a înregistrat o creştere de 7.000 de locuri de muncă vacante, iar faţă de perioada similară din 2017 un avans de 126.000. 

În vestul ţării erau 930.000 de locuri de muncă vacante, în timp ce în est erau 260.000, arată datele Institutului pentru cercetarea forţei de muncă, care colectează datele de la 15.000 de angajatori din toate sectoarele economiei. 

Firmele mici, cea mai mare criză

Companii germane de toate mărimile sunt în căutare de forţă de muncă, dar cea mai mare cerere este la firmele mici, cu până la nouă angajaţi. 

"Cererea de angajaţi rămâne ridicată. În acest moment nu estimăm o modificare a tendinţelor pe piaţa muncii", a apreciat exportul IAB Alexander Kubis. 

Cele mai multe locuri de muncă vacante în Germania - 327.000 - sunt pentru consultanţi, consilieri fiscali, arhitecţi, cercetători de piaţă, specialişti în publicitate şi experţi IT, în timp ce în industrie, motorul tradiţional de creştere a economiei, sunt 163.000 de poziţii neocupate, arată datele IAB. 

Pentru a face faţă deficitului de personal, angajatorii oferă diverse subvenţii, inclusiv majorări salariale mai ridicate decât rata inflaţiei, condiţii de lucru flexibile. 

[citeste si]


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27