Urmărește emisiunea live


Germania și alte țări NATO, la un pas să trimită tancuri Ucrainei. Chirieac: Sunt menite să oprească ofensiva rusă care se anunță în primăvară

Foto: Pexels/Europa se pregătește să trimită tancuri occidentale în Ucraina. 74% dintre europeni susţin sprijinirea Ucrainei
Foto: Pexels/Europa se pregătește să trimită tancuri occidentale în Ucraina. 74% dintre europeni susţin sprijinirea Ucrainei

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia Germaniei, care pare hotărâtă să sprijine armata ucraineană cu tancuri Leopard 2.

Berlinul se îndreaptă spre un acord de livrare a tancurilor Leopard. Cancelarul Olaf Scholz se va adresa miercuri parlamentului Germaniei cu un posibil anunţ privind livrarea tancurilor grele Leopard către Ucraina, care le reclamă cu insistenţă pentru a se apăra împotriva invaziei ruse. Vezi detalii aici

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect.

”Germania și NATO nu vor fi atrase într-un război direct cu Rusia. Nici Rusia nu își dorește, nici NATO, fiindcă un război direct ar putea degenera într-un conflict nuclear. În privința tancurilor de ultimă generație, ele sunt menite să oprească ofensiva rusă care se anunță în această primăvară, în februarie - martie. Ar urma să participe 430.000 de militari ruși, prost înarmați, echipați și instruiți. Dar sunt 430.000 de puști! Ar putea să însemne un dezastru pentru populația civilă pe unde vor trece ei. Cunoaștem cu toții atrocitățile pe care le-a comis Armata Roșie în ultimele luni.”, a spus Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV. 

”Se încearcă prin aceste tancuri să se oprească blindatele rusești, categoric inferioare. De asemenea, se așteaptă și livrarea de avioane F-16. Se intră pentru prima dată în același tip de negociere care a dus la livrarea de tancuri Leopard 2. Soarta războiului nu va fi decisă de tancurile Leopard, ci să vedem ce se va întâmpla deoarece rușii nu țin cont de viața omului. Nu îi interesează asta.”, a declarat Chirieac.

”Avertizările din partea Moscovei sunt permanente. Reacția lor va fi că întreaga economie rusă trece la modul economie de război. De altfel, ei încearcă de câteva luni asta. Tot ce înseamnă resursă din imensa Rusie va încerca să susțină efortul de război în Ucraina. Să știți că, în Al Doilea Război Mondial, rușii nu au învins prin calitate, prin priceperea Armatei Roșii, ci prin milioane de ruși care au murit, adică prin cantitate. Probabil, vor aceeași strategie și în Ucraina.”, a mai spus Bogdan Chirieac.

SUA vor să trimită cel puțin 30 de tancuri

De asemenea, Administrația președintelui american Joe Biden va anunța planurile de a trimite cel puțin 30 de tancuri M1 Abrams, scrie BBC.

Citând surse anonime, instituțiile de presă americane raportează că un anunț cu privire la livrările Abrams în Ucraina ar putea veni miercuri.

Mai multe surse politice au fost citate. Potrivit acestora, cel puțin 30 dintre vehicule ar putea fi trimise.

Cronologia oricărei livrări potențiale, totuși, rămâne neclară și ar putea dura luni sau chiar ani pentru ca vehiculele americane să ajungă pe frontul de luptă.

Potrivit rapoartelor presei americane, oficialii germani au insistat în privat că vor fi de acord cu transferul Leopard 2 în Ucraina doar dacă SUA ar trimite M1 Abrams.

Zelenski insistă

'Discuţiile trebuie să se încheie cu decizii', a îndemnat marţi seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe tema posibilelor livrări de tancuri grele occidentale Ucrainei. Vezi știrea aici!

VEZI ȘI - Războiul din Ucraina, la un pas de escaladare. Norvegia ar putea trimite tancuri Leopard 2 către țara lui Zelenski (presă)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel