Germania, Franţa şi Italia, în topul țărilor cu subgrupuri de întreprinderi în România

INS anunță că Germania, Franţa şi Italia ocupă primele trei locuri în topul ţărilor care controlează subgrupuri de întreprinderi din România.

Germania, Franţa şi Italia ocupă primele trei locuri în topul ţărilor care controlează subgrupuri de întreprinderi din România, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Potrivit sursei citate, în România, în anul 2016, au fost identificate 78.181 grupuri de întreprinderi, din care 5.311 sunt grupuri de întreprinderi rezidente şi 72.870 grupuri de întreprinderi multinaţionale (271 controlate din interior, respectiv 72.599 controlate din străinătate). Potrivit INS, grupurile de întreprinderi rezidente activează preponderent în următoarele domenii: comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 20%; industria prelucrătoare - 12%; activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 12%; alte activităţi de servicii - 11%; construcţii - 10%. Raportat la ponderea numărului de salariaţi, majoritatea subgrupurilor de întreprinderi din România este controlată din Germania, Franţa şi Italia.

13.867 sunt grupuri controlate de persoane juridice străine


În anul 2016, din totalul grupurilor de întreprinderi multinaţionale străine identificate în România, 13.867 sunt grupuri controlate de persoane juridice străine, iar 58.732 sunt grupuri controlate de persoane fizice străine. Rezultatele indică faptul că, în funcţie de ponderea numărului de salariaţi, pe primul loc se află subgrupurile de întreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania (17,1%), pe locul doi sunt cele controlate din Franţa (12,7%), iar pe locul trei sunt cele controlate din Italia (10,0%), potrivit agerpres.

În funcţie de ponderea numărului de salariaţi în total grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din străinătate, subgrupurile de întreprinderi controlate din Germania predomină în domeniul industriei prelucrătoare (9,5%), în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor (2,9%), şi în domeniul 'Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice' (2,3%).

În privinţa subgrupurilor de întreprinderi controlate din Franţa, 6,2% se regăsesc în industria prelucrătoare, 2,6% în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel