Gerea și Vosganian au consumat produse Lactate Brădet în conferința de presă

Vicepeședinții ALDE Varujan Vosganian și Andrei Gerea, foști miniștri ai Economiei, au criticat, miercuri, ieșirile publice și acțiunile miniștrilor Sănătății și Agriculturii după ce ultimul mare producător de lactate din Argeș a fost închis ca urmare a găsirii într-un supermarket a unui lot de brânză de vaci contaminat cu E-coli, cauza îmbolnăvirii bebelușilor din acest județ.

Cei doi lideri ALDE au arătat că prin modul în care s-a făcut legătura între procesator și criza bebelușilor, dar și prin decizia de închidere temporară a fabricii, miniștrii Sănătății și Agriculturii nu au făcut altceva decât să încerce să paseze responsabilitatea către un producător autohton care acum riscă să dea faliment fără să-i fie dovedită vinovăția.

Într-o conferință de presă susținută la Pitești, Andrei Gerea și Varujan Vosganian au consumat chiar produse de la acest procesator.

„Este un produs foarte bun de la Lactate Brădet, care se găsește și în frigiderul meu și am și postat aseară o imagine. Este un produs în care am deplină încredere, spre deosebire de domnii miniștri tehnocrați din noul Guvern Cioloș. Am senzația că acești domni sunt deranjați de tot ceea ce înseamnă produs românesc, pentru că nu îmi pot explica altfel reacția și declarațiile lor. Vedem ce s-a întâmplat cu un producător local, cunoscut și apreciat în Argeș și care își găsise în ultima perioadă o piață de desfacere și în Uniunea Europeană. Pe fondul gafelor și bâjbâielilor din acest scandal al bebelușilor, Guvernul Cioloș a găsit de cuviință să caute cu îndârjire un Acar Păun și l-a găsit, iată, în această ultimă companie de lactate importantă din județ. S-a decis închiderea fabricii de lactate după ce a fost găsită bacteria E-coli într-un lot de brânză ce se afla într-un supermarket, nu în fabrică. Este vorba despre brânză vrac care pe tot traseul de la ieșirea din fabrică până când a ajuns pe galantare se putea contamina cu această bacterie.

Am fost astăzi la această fabrică și din câte mi-a fost explicat, procesul de producție nu permite contaminarea laptelui, de la pasteurizare până la manipularea produsului, unde nu are loc un contact direct cu angajații. Sunt profund revoltat că acțiunile iresponsabile ale unui ministru au dus la închiderea chiar și temporară a fabricii, cu efecte foarte grave pentru producător. În locul lor, vom cumpăra probabil produse fie din altă regiune, fie din import", a precizat Andrei Gerea.

La rândul său, Varujan Vosganian a declarat că i-a cumpărat inclusiv mamei sale aceste produse săptămâna trecută și că are încredere că producătorul din Argeș nu are nicio vină.

„Dincolo de această indignare a mândriei locale, de fapt este vorba despre un dispreț față de capitalul românesc și de o tentativă maladivă de a căuta mai degrabă vinovați decât cauze și soluții. Dacă ar fi fost un caz singular acesta, am fi dat mai multă crezare celor care s-au grăbit să acuze fabrica. Dar să ne amintim de gripa aviară, de scandalul cărnii de cal. Din cauza incompetenței acestor guvernanți, o criză medicală rămâne fără răspuns, iar un producător autohton cu aproximativ 600 de angajați riscă să dea faliment", a arătat și Varujan Vosganian, care a fost prezent miercuri în Argeș pentru a-și lansa cel mai recent volum, „Cartea poemelor mele nescrise".

Mai mult, Andrei Gerea a solicitat în continuare demisia ministrului Sănătății Achimaș-Cadariu pentru lipsa de acțiuni și pentru faptul că nici până acum nu au fost identificate cu adevărat sursele îmbolnăvirii bebelușilor din județul Argeș.

„Poate că pe parcusul acelui lot de brânză s-a întâmplat ceva, dar modul în care au acționat, faptul că au anunțat numele acestui producător înainte ca toate analizele să fie finalizate, faptul că au închis fabrica și după aceea au făcut analize - și asta la solicitarea producătorului- este anormal. Cred că este obligatoriu ca părinții să primească niște răspunsuri clare și cu dovezi, nu ca miniștrii să arunce vina pe cineva doar ca să se spele pe mâini de acest subiect. În cel mai rău caz, acea brânză poate fi una dintre cauze, în niciun caz singura cauză, așa cum s-au grăbit unii oficiali să dea senzația.

S-a încercat pasarea responsabilității într-un mod foarte mizerabil și cred că acest subiect îi deranjează foarte mult pe acești oameni care s-au cocoțat în fruntea României. Sunt gestionari mărunți, incapabili și cred că acești oameni trebuie să se ducă de unde au venit, că de chemat nu i-a chemat nimeni", a mai arătat Andrei Gerea, care a fost, miercurit la sediul firmei „Lactate Brădet", unde a discutat cu managerul și a vizitat fabrica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel