Georgescu, lămuriri în dosarul lui Iohannis: Există protocol între ANI și Parchetul General

Horia Georgescu a explicat de ce dosarul de integritate în care se făceau cercetări față de Klaus Iohannis a ajuns la Parchetul General după ce a trecut pe la Alba Iulia.

Horia Gergescu a explicat ce s-a întâmplat cu dosarul penal în care erau efectuate cercetări față de Klaus Iohannis și care a primit ordonanță de clasare. Întrebat de jurnaliștii de la Antena 3 de ce acest dosar a fost trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia ca apoi să se întoarcă la Parchetul General, fostul șef al ANI a explicat că era vorba de un protocol în sensul ăsta. 

"Noi avem un contract între conducerea ANI și Parchetul General, ca în cazul în care dosarele care priveau funcționari de grad înalt sau aleși cu funcții foarte importante, am stabilit ca urmărirea penală să se facă în cadrul Parchetului General fie pentru celeritate și fie pentru unificarea jurisprudenței pentru a nu ne mai întâlni cu situații cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului, în care un parchet dădea o soluție, un alt parchet dădea o altă soluție pe aceeași speță. Eu am stabilit de-a lungul timpului cu conducerile Parchetului General, fie că vorbim de Tiberiu Nițu, de Codruța Kovesi sau de Daniel Morar. Nu era o chestiune de dorință, ci o chestiune de logistică(...).  Există protocol, dacă îmi aduc bine aminte între Parghetul General și Agenția Națională de Integritate. Este un protocol neclasificat care se poate face public fără niciun fel de problemă" a explicat Horia Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel