Georgescu (ANI) răspunde acuzațiilor USL. Ce spune despre o posibilă plecare la Bruxelles

Agenția Națională de Integritate (ANI) se bucură de aprecierea unei părți a opiniei publice, dar și de recenzii laudative ale presei internaționale. Instituția condusă de Horia Georgescu a creat însă un cutremur în USL, reprezentanți ai Uniunii susținând că peste 1.000 de primari au fost declarați incompatibili. Președintele ANI afirmă, pentru DeCe News, că numărul vehiculat în presă este cu mult mai mare decât cel real, iar edilii care au încălcat legea vor trebui să suporte consecințele. Georgescu a respins zvonurile referitoare la o eventuală plecarea a sa la Bruxelles.

Conducătorii de administrații locale ai USL amenință că nu vor mai susține alianța la europarlamentare și la prezidențiale, dacă nu se găsește în cel mai scurt timp o soluție pentru ”decapitarea” primarilor. Premierul Victor Ponta se arată prudent și spune că așteaptă o decizie urmată de o motivare a instanțelor. Dar, în timp ce baronii exercită presiuni din teritoriu, ANI este lăudată pentru că, spun unele voci, netezește drumul României spre Schengen printr-un MCV favorabil. Președintele Senatului, Crin Antonescu, a acuzat ANI că lucrează ”la țintă” și că există oameni cu funcții publice pentru care legea Agenției nu se aplică. Președintele Agenției, Horia Georgescu, a răspuns într-un scurt interviu telefonic, nemulțumirilor din USL.

-Membri ai USL au în discursul lor concepte precum ”integritate”, dar în același timp fac demersuri pentru închiderea Agenției dumneavoastră. Cum comentați?

-Sunt poziții politice pe care fiecare și le asumă ca atare, eu nu pot să mă erijez în a judeca politic unele atitudini. ANI aplică legea și ca atare este analizată din interior sau din exterior.

-Oameni politici au afirmat că persoanele apropiate lui Traian Băsescu nu sunt ”deranjate” de Agenție. Există cazuri ale unor primari PDL care nu sunt investigate?

-Dacă cineva știe ceva, să facă o sesizare.

-Asociația Comunelor din România vorbește despre peste 1.000 de edili incompatibili, un număr care, dacă va fi confirmat, ar destabiliza puternic administrația locală. Nu e cam mult?

-Dumnealor trebuiau să respecte legea, iar numărul vehiculat în presă este nereal și are conotații subiective din perspectiva pozițiilor publice. Numărul nu este real. Noi am identificat doar 58 de primari în incompatibilitate,  cu calitatea de membru în AGA.

-După modelul altor șefi de instituții lăudați pe plan extern, s-au vehiculat zvonuri potrivit căror urmează să ocupați un post la Bruxelles. Îmi puteți confirma?

-Nu am cunoștință despre acest lucru. Eu sunt președintele ANI, am ocupat această poziție prin concurs, am un mandat de patru ani, nu am cunoștință de niciun fel de poziție pe care urmează să o ocup la Bruxelles și nici nu mi-am manifestat nicio dorință în acest sens - a răspuns Horia Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel