Urmărește emisiunea live


George Simon anunţă că dosarul său a fost clasat şi acuză o 'comanda politică' împotriva sa

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

George Simon anunţă că dosarul său a fost clasat şi acuză o 'comanda politică' împotriva sa.

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, a anunţat, vineri, că a primit decizie de clasare a dosarului penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat şi a acuzat că se doreşte 'terfelirea' imaginii sale publice, fiind a doua oară când 'i se fabrică un dosar de către Brigada Rutieră'.

'Ieri am primit înştiinţarea oficial, comunicarea din partea Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a clasat dosarul în care am fost acuzat pe nedrept că aş fi condus fără permis. În cadrul hârtiilor care ne-au parvenit şi în cadrul ordonanţei de clasare spune clar că, la data de 30 septembrie, nu aveam carnetul suspendat. Eu am fost la 3 noaptea dus cu forţa la Brigada Rutieră, am fost reţinut aici o oră şi jumătate, am fost percheziţionat de trei ori, deşi nu comisesem nicio infracţiune, nicio ilegalitate, după cum arată ordonanţa de clasare. (...) Până acum, n-am putut ieşi în ultima lună în faţa opiniei publice pentru că aveam nevoie de o hârtie oficială din partea unei instituţii din statul român', a explicat Simion, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa în faţa sediului Brigăzii Rutiere Bucureşti.

El a susţinut că este pentru a doua oară în ultimii doi ani 'când i se fabrică un dosar de către Brigada Rutieră', conform Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, pe 30 septembrie lui George Simion i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri la volanul unei maşini în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al AUR. Un comunicat al Poliţiei Capitalei informa că, în cursul nopţii de 29 spre 30 septembrie, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de Parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj, se mai arăta în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel