George Simion: NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei

foto George Simion AUR/ Facebook
foto George Simion AUR/ Facebook

Ar fi scandal în AUR și este confirmat de un mesaj tăios al lui George Simion, unul dintre președinții partidului. 

Pare că s-a rupt lanțul de iubire în AUR. Ar fi inclusiv amenințări cu excluderi din partid. În scandal, este implicată chiar conducerea. George Simion a publicat astăzi un mesaj neașteptat, urmat de un an anunț, două ore mai târziu, cum că, în această seară, urmează ”un comunicat foarte important pentru țară”. 

De unde ar fi pornit totul

AUR ar fi votat pentru susținerea pensiile speciale, dintr-o eroare. Ulterior, votul din partea partidului n-ar fi fost luat în calcul. Concret, Comisia de Muncă din Senat a respins miercuri, 2 februarie, un proiect de lege care prevedea eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali. Cu votul senatorilor PSD, UDMR și AUR, inițiativa legislativă a primit raport de respingere și urmează să meargă la vot în plen. Senatul este forul decizional în acest caz, arată alba24.ro. AUR transmite că, de fapt, ar fi vorba despre un abuz, după ce senatorul lor nu ar fi înțeles bine întrebarea: ”Senatorul Cosma, fiind online, nu a înțeles bine întrebarea și a votat eronat în primă fază, după care a revenit, însă opțiunea sa nu a mai fost luată în considerare, ceea ce reprezintă un abuz.” arată comunicatul AUR. 

”NU am votat pentru pensiile speciale. NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei. NU voi denigra niciodată alt patriot și calea noastră e una singură: UNIREA FACE PUTEREA!” este mesajul postat de George Simion, astăzi, pe Facebook. ”Deși știau adevărul (vă pot arăta și conversația purtată cu senatorul Pălărie) cei de la USR au făcut un mare tam-tam mincinos ieri că am susține pensiile speciale. FALS!” a revenit el într-un comentariu, dând de înțeles că ar fi, cumva, scos țap ispășitor. 

Situația, mai complicată

De fapt, problema e ceva mai complicată. Potrivit sursei citate, ceilalți doi lideri ai AUR, Sorin Lavric și Claudiu Târziu, ar vrea să-l lase pe George Simion fără funcție în conducerea partidului, din cauza susținerii pe care acesta din urmă a exprimat-o pentru Călin Georgescu, propus în funcția de președinte de onoare al partidului. Bineînțeles, Călin Georgescu a acceptat. 

Vezi aici contextul în care propunerea lui George Simion a făcut doar rău AUR: AUR, posibilă desființare: Călin Georgescu, propunerea lui Simion la președinția partidului, încalcă Legea 217/2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel