George Simion nu a fost singurul atacat la Iași. A mai fost un incident similar tot acolo

Foto: Capturi video Facebook @George Simion. Colaj DC News
Foto: Capturi video Facebook @George Simion. Colaj DC News

Incidentul de astăzi cu George Simion, de la Iaşi, amintește de cel de anul trecut, în centrul căruia s-a aflat primarul Mihai Chirica. 

Mai mulți membri AUR s-au reunit la Iași pentru o horă, eveniment tradițional în anii trecuți pe data de 24 ianuarie. Primăria Iași a anulat, însă, în acest an, toate evenimentele publice din cauza pandemiei. George Simion, copreședinte AUR, a declarat, luni dimineață, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că AUR organizează evenimentul, indiferent de situația pandemică.

În timpul manifestației, un bărbat l-a stropit cu cerneală pe George Simion

VEZI ȘI: Chirieac, observație cheie în cazul George Simion: Nu e important că i-au dat cu cerneală pe față / VIDEO

Anul trecut, tot în Piața Unirii din Iași, a avut loc un incident similar: primarul Mihai Chirica a fost stropit cu iaurt de către un participant la manifestație. 

Aproximativ o mie de persoane au ignorat și atunci decizia autorităţilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus şi au mers în Piaţa Unirii, să celebreze 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor, în timpul manifestărilor primarul Mihai Chirica fiind stropit cu iaurt.

Cel care a aruncat cu iaurt a fost un bărbat în vârstă, care se declara nemulţumit că are pensia mică. După incident, bărbatul a fost îndepărtat de jandarmi, iar primarul a intrat pentru câteva minute în Hotelul Traian.

Între timp, Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Iosif Păuleţ, episcopul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, au oficiat slujba de Te Deum.

În momentul în care la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Pieţei Unirii au fost depuse jerbe şi coroane de flori din partea Senatului, Camerei Deputaţilor, partidelor politice, autorităţilor locale, cetăţenii au scandat "Vrem autostradă!", "Şî eu!", "Vrem centură!".

De asemenea, au fost câteva voci în mulţime care au cerut demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, acuzat de DNA de fapte de corupţie când era fost ministru al Mediului.

Spre deosebire de anii precedenţi, în 2021, din cauza pandemiei şi a rigorilor privind distanţarea socială, după depunerea de coroane, în Piaţa Unirii din Iaşi nu s-a mai auzit Hora Unirii şi nimeni nu a mai dansat. Politicienii nu au susţinut discursuri, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel