George Simion: Noi profităm de cei de la USR. Dacă vor să îşi dea foc la valiză, suntem bucuroși

Sursa foto: Facebook George Simion
Sursa foto: Facebook George Simion

George Simion a vorbit despre relația dintre AUR și USR, în contextul ultimelor evenimente de pe scena politică.

"Nu avem nicio alianţă cu USR. Noi profităm de cei de la USR. Dacă vor să îşi dea foc la valiză, dacă vor să plece, dacă vor să îşi dea jos guvernul, foarte bine, suntem bucuroşi. Bravo, dragii noştri neomarxiști! Plecaţi, la revedere! USR urmărește să conducă România fără Florin Cîțu. Noi urmărim ca USR să plece de la guvernare", a spus George Simion, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Iniţiem moţiunea de cenzură pentru că nimeni nu are bărbăţia să o facă şi să insiste pentru a-l da jos pe Florin Cîțu. O să ne luptăm, după ce moare de "mâna politică" a noastră Florin Cîțu -  nu o să mai ajungă la niciun Congres, nu va fi preşedintele PNL. În momentul ăsta, acesta este primul pas. Al doilea pas poate să fie suspendarea preşedintelui. Discuţiile despre suspendarea preşedintelui am purtat-o doar cu cei de la PSD care, în momentul în care au auzit de asta, au sărit ca arşi acum", a mai spus Simion.

Ce s-a întâmplat, astăzi, în Parlament

Astăzi, Florin Roman a fost împins, i s-au luat scaunul și microfonul și a fost trimis în sala de plen, la citirea moțiunii de censură din Parlament. Anca Dragu a preluat conducerea şedinţei.

George Simion a venit lângă Florin Roman şi i-a spus să plece de pe scaun. "Dă-te de acolo, uzurpatorule", i-a strigat Simion. Florin Roman a cerut intervenţia chestorilor.

"Îl rog pe dl Roman să părăsească plenul, să o lase pe Anca Dragu", a spus şi Ionuţ Moşteanu. 

"Nu avea de ce să conducă el această şedinţă, era preşedintele Senatului prezent. Incredibil. Omul se credea deja preşedinte, că aşa i-a promis Cîţu", a spus George Simion pe un live pe Facebook. 

Florin Roman a anunțat că va face plângere penală, după ce a fost luat cu forța de pe scaun și înlăturat de la prezidiu. Și George Simion a anunțat că va depune o plângere împotriva liberalului pentru uzurpare de calități oficiale.

"M-au blocat prin forță, agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional!"

"Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul şedinţei plenului reunit m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional! Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputaţilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate în Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputaţilor!

Ultimele două şedinţe de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședință! Solicit demisia preşedintei Senatului pentru că a încurajat actele de huliganism! Și pentru că a comis un nou abuz constituțional! Noua alianță toxică USR - AUR a demonstrat, azi, imaginea unei Românii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!", a anunțat Florin Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel