George Simion: Certificatul verde COVID nu va intra săptămâna aceasta la vot în Camera Deputaţilor

George Simion: Certificatul verde COVID nu va intra săptămâna aceasta la vot în Camera Deputaţilor. Foto: George Simion, Facebook
George Simion: Certificatul verde COVID nu va intra săptămâna aceasta la vot în Camera Deputaţilor. Foto: George Simion, Facebook

Certificatul verde COVID nu va intra, săptămâna aceasta, la vot în Camera Deputaţilor, a declarat, luni, deputatul George Simion. Copreşedintele AUR a susţinut că actul normativ propus de USR este neconstituţional.

'În această săptămână, certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot. (...) Certificatul de muncă, un certificat care îţi dă voie să munceşti sau nu, nu va intra la vot în Camera Deputaţilor săptămâna aceasta şi, până ce fiecare virgulă nu va fi discutată cum trebuie în comisiile parlamentare raportoare, care sunt în număr de şase, nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege, despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru', a declarat Simion, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

'O să cerem în Biroul permanent să se revină asupra acestei decizii privind obligativitatea prezentării la intrarea în Parlament a certificatului digital COVID.'

'La această oră, avem o doamnă avocată în afara Parlamentului, care era invitată la grupul AUR, care nu poate intra pentru că nu are certificat verde. Acea decizie a Biroului permanent după părerea noastră este nelegală şi o să cerem în Biroul permanent să se revină asupra acestei decizii. Inclusiv sunt mulţi cameramani de la trusturile de presă care nu pot intra în Parlament pentru că nu sunt vaccinaţi anti-COVID', a mai spus George Simion.

Protest luni la sedii ale partidelor politice, împotriva certificatului verde COVID

Câteva zeci de persoane au protestat luni dimineaţa la sediul USR, exprimându-şi nemulţumirea faţă de proiectul care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde COVID la locul de muncă. După pichetarea sediului USR, aceştia s-au deplasat la sediul PSD, anunţându-şi intenţia de a ajunge şi la PNL.

Protestatarii au organizat şi săptămâna trecută acţiuni similare. Ei au anunţat înregistrarea unei petiţii, semnată de peste 1.200 de persoane, prin care se cere să nu fie votate în Parlament legi care vizează obligativitatea certificatului verde COVID pentru salariaţi sau la intrarea în spaţiile publice. O altă solicitare vizează organizarea unei dezbateri publice pe aceste subiecte.

Participanţii la protest au fluturat steaguri tricolore şi au scandat lozinci precum: 'Libertate, fără certificate!', 'Vrem tratamente, nu experimente!', 'Nu votaţi, nu ne vaccinaţi!'. Ei au prins suluri de hârtie igienică de gardul care împrejmuieşte sediul USR, precum şi de poarta de la intrarea în clădire. La faţa locului au fost prezenţi mai mulţi jandarmi.

George Simion și Ludovic Orban, la un pas de a bate palma. „Vrem să construim un cabinet din umbră”

Ludovic Orban, după ce recent a demisionat din PNL, ar putea bate palma cu George Simion, liderul AUR.

Cel puțin acest lucru a lăsat să se înțeleagă George Simion. El a zis că a discutat și o să mai discute cu Ludovic Orban, ultima conversație au avut-o acum o săptămână, și că o posibilă suspendare a lui Klaus Iohannis se va face cu voturile lui Ludovic Orban.

Referindu-se la o eventuală suspendare a lui Klaus Iohannis din funcția de președinte, liderul AUR a spus, duminică seară, la Antena 3: „Și cu domnul Orban, cu siguranță, strângem semnăturile. Avem 48, până acum”.

George Simion a mai zis că vrea să construiască o alternativă la guvernare, „vrem să construim un cabinet din umbră”. Întrebat dacă dorește acest lucru împreună cu Ludovic Orban, liderul AUR a spus: „Dacă Ludovic Orban își va face o forță politică, iar această forță politică va fi capabilă să treacă pragul electoral, putem discuta despre această alternativă”.

„În perioada imediat următoare, noi nu avem cum să intrăm la guvernare, doar putem propune buni specialiști”, a mai zis George Simion la Antena 3 în emisiunea realizată de Răzvan Dumitrescu - „Subiectiv”.

Jurnalistul a revenit pe subiect: „Întrebarea mea este dacă vreți să construiți o alternativă împreună cu Ludovic Orban?”, iar George Simion a spus: „Putem să construim cu grupul de parlamentari pe care îl are domnul Orban în jurul lui, în acest moment domnul Orban nu are propriul partid. Dacă o să își facă propriul partid...”.VEZI CONTINUAREA ȘTIRII AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel