George Scutaru, audiat la DNA în calitate de suspect

Fostul consilier prezidențial George Scutaru a ajuns vineri dimineață la sediul DNA. Președintele Iohannis l-a eliberat din funcție pe Scutaru la începutul lunii martie. Administrația prezidențială nu a explicat motivele ce au stat la baza deciziei, însă surse citate de presă spuneau că fostul lider al deputaților PNL este cercetat în două dosare penale.

Surse politice declarau luna trecută pentru DC News că plecarea lui Scutaru de la Cotroceni s-a făcut pentru a nu implica instituția într-o anchetă a DNA.

Aflat în arestul DNA, președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a recunoscut în fața procurorilor că a folosit în campania electorală din 2008 o parte din cei 250.000 de euro primiți ca mită de fostul ministru de Interne, Cristian David. În perioada invocată de Bîgiu - campania electorală din 2008, George Scutaru era lider al PNL Buzău și coleg de formațiune acesta. 

Numele lui Scutaru s-ar mai afla în atenția procurorilor și în dosarul "ASF", în care Dan Radu Ruşanu este acuzat de către procurorii anticorupţie că a promovat, alături de Daniel Chiţoiu, o ordonanţă de urgenţă prin care doreau să schimbe criteriile de numire a membrilor Consiliului ASF astfel încât să-l elimine pe vicepreşedintele ASF, Daniel Tudor, din acest organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel