George Maior şi-a lansat o carte despre pericolele "care cu siguranţă vor veni"

George Maior, fostul șef al SRI,  şi-a lansat, sâmbătă, la Târgul Gaudeamus, de la Cluj-Napoca, volumul "Incertitudine. Gîndire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI", în care se referă şi la cum ar trebui să se ferească România de "pericolele care cu siguranţă vor veni".

Cartea lui George Maior, lansată la Târgul de Carte Gaudeamus, "Incertitudine. Gîndire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI", este "o pledoarie pentru gândirea strategică în ceea ce priveşte decizia, în statul român, de care este nevoie de a ne feri de pericolele care cu siguranţă vor veni", potrivit Mediafax.

"Sunt (pericolele - n.r.) aproape geografic, aproape din punctul de vedere al diverselor ameninţări pe care le vedeţi în lume, inclusiv cele de natură teroristă. Dacă vrem să apărăm această ţară trebuie să avem şi un aparat conceptual puternic. Pârghiile sunt instituţii puternice, personalităţi care sunt în stare să ia decizii curajoase în momente critice", a declarat George Maior, după lansarea cărţii.

Citește și: George Maior, analiză în Financial Times: "Războiul tăcut al Rusiei împotriva Occidentului"

Maior a precizat că instituţiile statului s-au maturizat în ultimii 10 ani şi reuşesc să "îşi menţină neutralitatea" şi să "continue politicile strategice ale statului român".

"Ne lipseşte o uşoară maturizare a sistemului acestor instituţii, diplomaţie mai activă în cadrul UE şi oamenii mai bine pregătiţi uneori pentru a face faţă responsabilităţii. În sens chiar cultural şi intelectual", a mai spus George Maior.

La lansarea cărţii fostului şef al SRI au participat sociologul Vasile Dâncu, care a scris şi prefaţa volumului, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai", Ioan Aurel Pop, dar au fost prezenţi şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, deputatul PSD Aurelia Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel