George Maior, sfat pentru Dragnea

 Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat marţi că îi recomandă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să asigure resursele guvernamentale necesare ambasadelor ţării noastre pentru realizarea obiectivului de atragere de investiţii străine.  

El a subliniat că este nevoie de un cadru fiscal stabil şi un mediu debirocratizat, lipsit de suspiciuni în privinţa corupţiei. 

"Îi recomand şi eu domnului Dragnea să asigure resursele din punct de vedere al guvernării pentru ambasade pentru a realiza acest lucru. Ambasadele fac acest lucru cu resurse foarte limitate şi reuşesc totuşi lucruri destul de utile. De altfel, e un mesaj foarte bun pe care l-a avut: diplomaţia economică şi ideea de a atrage investiţii străine în România. Bineînţeles că acest lucru depinde de felul în care Guvernul reuşeşte să creeze un cadru fiscal stabil, clar, predictibil cu o birocraţie mult mai puţin stufoasă. Faptul că aplicarea legii este clară din punctul de vedere al investitorilor străini - şi mă refer la domeniul corupţiei - toate acestea vin de la sine într-un fel dacă ele sunt realizate în plan intern", a declarat Maior la Digi24, în legătură cu afirmaţia lui Liviu Dragnea privitoare la activitatea ambasadorilor străini la Bucureşti în promovarea intereselor economice ale ţărilor lor. 

Cea mai mare misiune economică

Maior a spus că dacă România doreşte investiţii străine, trebuie să aibă o legislaţie eficientă. 

"Dacă vrem investiţii străine, este bine să avem o legislaţie eficientă, care să trateze toate aceste aspecte în favoarea mediului debirocratizat, lipsit de suspiciuni în privinţa corupţiei, în care un investitor străin vine în România să investească, pe lângă celelalte aspecte menţionate: fiscalitate, predictibilitatea, stabilitatea sistemului fiscal", a adăugat George Maior. 

El a spus că în această toamnă va avea loc în România cea mai mare misiune economică din istoria relaţiei româno-americane, fiind peste 200 de companii americane care doresc să investească în România. "Şi toate aceste lucruri bineînţeles că sunt evaluate de structura privată din Statele Unite care vrea să investească în România şi cu cât există mai mare predictibilitate, transparenţă şi claritate în ceea ce vrem să facem în domeniul juridic, cu atât mai mare va fi succesul dorit de domnul Dragnea în atragerea investiţiilor străine", a adăugat Maior. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat marţi că vede "cu o mare invidie" activitatea ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti, care susţin interesele economice ale ţărilor lor, context în care i-a rugat pe diplomaţii români să facă acelaşi lucru, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel