George Maior, la B1 TV: Prima criză a fost suspendarea, în 2007, a lui Băsescu

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat la B1TV că prima criză majoră de când este în această funcţie a fost una generală, de ordin politic intern.

„Suspendarea președintelui Traian Băsescu, șeful CSAT, în 2007. Un lucru foarte complicat ...", a spus Maior

Despre relaţia cu preşedintele interimar de la acea vreme, Nicolae Văcăroiu, şeful SRI a dezvăluit că "a fost un om înțelept în scurta sa carieră de președinte interimar. Dar am avut și o ședință a CSAT, atunci când s-au pus pe tapet chestiuni foarte sensibile legate de funcționarea sistemului de securitate națională, inclusiv anumite tendințe de schimbare a legislației în domeniu, lucru foarte greu de contracarat".

CITEȘTE ȘI: George Maior, director SRI: Reforma nu a fost ușoară, într-un serviciu de informații

Despre cum s-au văzut, din perspectiva directorului SRI, toate schimbările din mandatul său -, două proceduri de suspendare, două alegeri prezidențiale, căderea guvernului Ungureanu, schimbarea Guvernului Boc, alegeri locale sau parlamentare.- George Maior a dezvăluit: "Ca o evoluție democrată, alteori forțată. Când e vorba de suspendări. Care au pus sub o mare presiune Statul. Și într-un fel credibilitatea sa".

Şeful SRI a mai spus că, în ambele suspendări, se uită această chestiune: "Și văd că unii dintre autorii acestei suspendări sau ai primei suspendări sunt extrem de atașați statului de drept astăzi și poate că a fost o lecție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel