George Maior, despre Eduard Hellvig, la șefia SRI

Fostul director al Serviciului Român de Informații George Maior a vorbit, luni, înainte de votul în Parlament, despre Eduard Hellvig, nominalizat pentru a prelua conducerea SRI. 

"Îl cunosc de mult timp pe Eduard Hellvig și știu că acesta apreciază parteneriatele strategice cu SUA, Marea Britanie, Germania și Franța, precum și apartenența profundă a României, inclusiv prin structurile de informații, la NATO și Uniunea Europeană. Cred că va realiza repede că vechile idei de axe politico-strategice sunt desuete, ca element de referință în acest context euro-atlantic. Domnul Hellvig ar trebui să continue pe linie de informații aceste parteneriate cu o valoare operațională importantă pentru securitatea României- cea mai semnificativă modalitate prin care pot fi promovate interesele de securitate ale României într-un context internațional și regional complex și din ce în ce mai tensionat", a spus George Maior, pentru Agerpres

Fostul director al SRI a subliniat că Eduard Hellvig va găsi o instituție profesionistă, neutră și independentă politic, capabilă să facă față provocărilor externe și unor vulnerabilități interne "cu care se confruntă acum România".

"Cu toate acestea, va trebui să ofere Serviciului Român de Informații instrumentele necesare pentru a performa instituțional, iar vidul legislativ existent care începe să se transforme într-unul informativ să fie rapid depășit. Îl voi sprijini întotdeauna pe domnul Hellvig cu expertiza și experiența mea pentru a avea un mandat de succes, în coordonatele menționate", a adăugat George Maior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel