George Maior, actorul unei reclame a socialiștilor europeni

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, este prezentat ca un reprezentant de marcă al socialiștilor, în cadrul unei campanii publicitare derulate pe televiziuni și site-uri de portalul social-democratie.ro. SRI susține că nu a cerut includerea șefului Serviciului în reclame, iar spotul va fi retras de la difuzare.

[caption id="attachment_289035" align="alignleft" width="310"] Foto: Studio Digi24[/caption]

George Maior apare în 10 spoturi comerciale și mai mai multe bannere derulate de unele televiziuni și site-uri de știri.

Reclamele prezintă socialiști de renume european, precum Martin Schultz, Hannes Swoboda, Tony Blair sau Francois Hollande, iar apoi face tranziția la reprezentanți ai social-democrației românești. Bineînțeles, nu lipsește premierul Victor Ponta, dar pe lângă acesta, apar numele a două persoane care nu mai fac parate din PSD: fostul ministru de Finanțe din Cabinetul Năstase, Mihai Tănăsescu (actual vice al BEI) și actualul director al SRI, George Maior.

Tănăsescu s-a autosuspendat din PSD de mai mulți ani, numele lui fiind vehiculat ca o variantă de premier tehnocrat. George Maior a fost senator PSD și ambasador, dar în 2006 președintele Traian Băsescu l-a numit în fruntea SRI.

Reclamele îl descriu pe Maior ca figură politică cu potențial, dar și ca șef al SRI

”Social-democraţia românească este reprezentată şi ea de figuri politice cu potenţial: Victor Ponta, actualul premier, cel mai tânăr premier pe care l-a avut odată România. I-am putea aminti apoi pe Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al BEI şi pe George Cristian Maior, director al SRI. Cariera politică a acestuia a fost precedată de o carieră politică în diplomaţie şi ambele au fost dublate în permanenţă de preocupările ştiinţifice ale lui George Cristian Maior, doctor în drept internaţional şi autor al mai multor studii şi cărţi”, e un exemplu de reclamă a socialiștilor.

SRI: Nu ni s-a cerut acordul. Vom lua măsuri în justiție

SRI dezavueză o astfel de implicare a Serviciului în factorul politic. ”Nu a făcut niciun fel de demers în acest sens. Nu mi s-a cerut punctul de vedere, nu mi s-a cerut acordul. Vom lua măsurile inclusiv în justiţie pentru o asemenea situaţie. Noi regretăm că se încearcă atragerea serviciului în dispute politice. Şeful SRI îşi manifestă clar echidistanţa politică”, după care a spus că va reveni cu precizări”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, pentru realitatea.net.

 Fostu ministru Mihai Tănăsescu spune că nu știe nimic despre acest subiect. Nu ştiu despre ce vorbiţi, eu nu sunt în ţară, nu am prea mult acces la televizor. ”Nu trebuiau să-mi ceară acordul pentru aşa ceva”, a declarat vicepreședintele BEI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel