George Ivaşcu: Un moment în care putem uita de culoarea politică

George Ivașcu, ministrul Culturii
George Ivașcu, ministrul Culturii

Aniversarea Centenarului aparţine tuturor românilor, fiind un moment unic în care poate fi uitată culoarea politică, a spus ministrul George Ivaşcu, vineri, 6 iulie, la Palatul Victoria. 

'Aniversarea Centenarului aparţine tuturor românilor, fiind moment unic în care putem uita cu toţii de culoarea politică, aşa cum au făcut-o şi marii noştri înaintaşi', a declarat Ivaşcu după ce a participat la Comitetul Interministerial pentru Centenar.

Potrivit ministrului Culturii, Comitetul a aprobat, vineri, 350 de proiecte/manifestări/acţiuni, cu o valoare totală de 50.055.165 de lei, dintre care 86 ale autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, în sumă totală de 16.896.865 de lei, şi 264 ale unităţilor administrativ-teritoriale, cu o valoare totală de 33.158.300 de lei. 'S-au realizat şi se vor realiza şi în perioada următoare - cu o intensificare în partea a doua a anului, cu un vârf maxim, evident, 1 decembrie 2018 - o multitudine de acţiuni şi activităţi la nivelul Guvernului României, dar şi al altor instituţii centrale, cum ar fi Academia Română, TVR, Institutul Cultural Român, dar şi autorităţilor locale', a spus Ivaşcu.

Concept, principii, teme

El a precizat că a fost alocată suma de 150 de milioane de lei pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri - 50 de milioane de lei pentru unităţile administrativ-teritoriale, 50 de milioane de lei pentru instituţiile centrale şi 50 de milioane de lei pentru ONG-uri. 'S-a elaborat şi adoptat, pentru prima dată, Documentul programatic ce conţine Strategia de aniversare a Centenarului Marii Uniri şi care cuprinde conceptul, principiile, temele şi tipurile de acţiuni. Acestea statuează că aniversarea Centenarului trebuie să se realizeze în contextul european şi nord-atlantic al României contemporane şi viitoare', a mai afirmat Ivaşcu.

De asemenea, ministrul Culturii a anunţat că se află în derulare procesul de realizare, împreună cu autorităţile locale, a celor două monumente ale Unirii de la Arad şi Alba-Iulia, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel