George Ivașcu, discurs cheie la Bruxelles

George Ivașcu, discurs cheie la Bruxelles
George Ivașcu, discurs cheie la Bruxelles

George Ivașcu, ministrul Culturii și Identității Naționale, a participat miercuri, la Bruxelles, la sesiunea Cultură și Audiovizual a Consiliului Educație, Tineret, Cultură, Sport, organizată sub Președinția Bulgară a Consiliului UE.

Principalul punct al agendei reuniunii l-a reprezentat dezbaterea pe tema rolului pe care cultura îl va juca în viitorul Europei după anul 2020, accentul fiind pus asupra aspectelor de finanțare în următorul cadru financiar multi-anual și a observațiilor la propunerea de buget 2020-2027 înaintată de Comisia Europeană.

Ce a spus Ivașcu

"Cu toţii ne dorim o Europa încrezătoare în idealurile sale, în care tinerii învaţă despre trecutul nostru şi diversitatea noastră culturală, o Europă a creatvităţii, a inovării şi a excelenţei artistice. Viitorul program trebuie să deţină un rol esenţial în promovarea mesajelor pozitive despre identitatea europeană şi valorile comune ale Uniunii Europene", a declarat ministrul George Ivașcu.

Acesta a continuat insistând asupra menținerii unei finanțări adecvate pentru sectoarele culturale și creative, care să le permită să genereze rezultate concrete, în sprijinul mobilității artistice și educaționale, al organizării de festivaluri de teatru și film de mare vizibilitate, precum și al valorificării potențialului industriilor culturale și creative.

Ivașcu a atras atenția

În cadrul intervenției sale, ministrul român al culturii a accentuat, de asemenea, relevanța restaurării și punerii în valoare a proiectelor de patrimoniu în cadrul viitoarei politici de coeziune, ca principală moștenire ce va fi lăsată de Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 și a atras atenția că "trebuie să fim în pas cu evoluțiile tehnologice și digitizarea culturală, care au generat noi audiențe și au permis accesul unui public tot mai larg la fenomenul cultural", iar viitoarele instrumente de finanțare trebuie să ia în calcul progresul digital și noile modele de distribuție în mediul online.

În finalul intervenției sale, ministrul George Ivașcu a îndemnat la o abordare holistică, prin care să fie facilituată complementaritatea surselor de finanțare, în beneficiul artiștilor și al profesioniștilor din domeniul culturii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel