George Ciamba: România, implicată în cel mai mare proiect politic din istorie

George Ciamba
George Ciamba

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, afirmă că România Centenară va fi implicată în remodelarea viitorului celui mai "grandios" proiect politic de integrare din istorie - proiectul european, precizând, pe de altă parte, că obiectivele naţionale pot fi atinse numai atunci când societatea găseşte puterea de a conlucra.

"Au trecut 100 de ani de la momentul în care generaţia de la 1918 a reuşit Marea Unire, iar România sărbătoreşte acest Centenar ca un stat democratic, parte dintr-o structura de alianţe care au făcut-o mai puternică, mai sigură şi mai prosperă. Sărbătorirea Centenarului este cel mai bun moment pentru a ne bucura de reuşitele obţinute de-a lungul acestui secol, prin implicarea şi perseverenţa tuturor actorilor politici şi instituţionali, a elitelor culturale şi diplomatice, dar şi a societăţii româneşti. Este momentul să ne amintim că obiectivele naţionale pot fi atinse numai atunci când societatea românească găseşte puterea de a conlucra, de a-şi valorifica resursele consensual şi ambiţia, de a acţiona unitar pentru idealuri comune", a declarat Ciamba, potrivit unui comunicat de presă.

Demnitarul aminteşte că România este, de peste 11 ani, membru deplin al Uniunii Europene, calitate care a adus ţării foarte multe beneficii. "Cel mai important dintre acestea este apartenenţa la proiectul european, la o comunitate bazată pe principii şi valori pe care le împărtăşim deplin", a afirmat ministrul.

Fundamentul avansării proiectului european

El susţine că România este pregătită să-şi asume, pentru prima dată, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, "o misiune cu multiple provocări" şi "o oportunitate pentru România de a-şi demonstra vocaţia proeuropeană şi de a acţiona în continuare ca un partener credibil şi solidar".

"O Uniune prosperă nu poate funcţiona fără coeziune. Fundamentul avansării proiectului european constă în asigurarea de către Uniune a coeziunii politice, economice şi sociale. România Centenară va fi implicată deplin în remodelarea viitorului celui mai grandios proiect politic de integrare din istorie - proiectul european. Suntem pregătiţi să ne asumăm acest rol şi vom demonstra acest lucru pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", a asigurat George Ciamba.

El i-a îndemnat pe români să aibă încredere în viitorul României şi al Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel