Geoană: UDMR va merge cu Iohannis. Tăriceanu intră în Guvern

congres-udmr-szilagyi-lorand
congres-udmr-szilagyi-lorand

Senatorul PSD Mircea Geoană anticipează că UDMR se va despărți de PSD atunci când se va încerca formarea unei noi majorități, adăugând că intrarea la guvernare a PLR, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, este o "necesitate".

Mircea Geoană apreciază că este nevoie de cooptarea la guvernare a formațiunii lui Călin Popescu Tăriceanu pentru a stabiliza majoritatea din jurul PSD.

"Anunțul de anticipat al UDMR că va merge în tabăra președintelui ales nu trebuie să surprindă pe nimeni, așa au făcut și în 2004, și în 2009", a declarat fostul președinte al PSD, marți, la Palatul parlamentului

"UDMR dă semne de deplasare spre gruparea dl Iohannis", a mai spus Geoană, care a făcut referire la interviul acordat luni de de liderul UDMR Marko Bella, în care spunea că maghiarii vor decide curând în privința unor negocieri cu PNL.

Întrebat, luni, la RFI, dacă ar fi dispus UDMR-ul să discute cu PNL despre formarea altei majorităţi parlamentare, Marko Bela a răspuns: "Vom discuta acest lucru probabil deja săptămâna aceasta, când se va întruni conducerea UDMR, dar probabil că numai în principiu, fiindcă după cunoştinţele mele nu au existat astfel de tatonări".

Premierul Victor Ponta a declarat, câteva minute mai târziu, la Palatul Parlamentului, că-și dorește ca UDMR să nu părăsească guvernarea.

"Eu am fost întotdeauna foarte corect cu colegii de la UDMR, nu am un asemenea semnal. În ce mă privește, în 2012, în seara în care am luat 60%, eu am spus că vreau și cred că-i bine pentru România să fie la guvernare, nu m-am răzgândit. Ce vor decide dânșii, este decizia lor politică", a declarat președintele PSD.

UDMR se rupe de PSD? Hunor: Am recepționat mesajul lui Blaga

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel