Geoană, suspendat din PSD pentru şase luni, de către BPN

Membrii BPN al Decizia de suspendare a lui Geoană pentru şase luni este prevăzută la alin. (5) art. 12 din Statut, referitoare la sancţiuni, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid. Sursele citate au precizat că pentru suspendarea lui Geoană au votat 16 membri ai BPN, în timp ce alţi şase au fost împotrivă.

Cu toate acestea, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei BPN, că Mircea Geoană a fost sancţionat, dându-i-se un "avertisment". El nu a dat detalii despre natura sancţiunii.

Potrivit Mediafax, după ce Geoană a plecat din BPN, în jurul orei 12.00, pentru a participa la şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului, conducerea partidului a solicitat consilierilor şi asistenţilor să părăsească sala de şedinţă, înăuntru rămânând doar membrii cu drept de vot ai BPN.

Membrii BPN au supus ulterior la vot dacă îl sancţionează pe Geoană.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată, luni, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu. El a mai spus că afirmaţiile făcute de Geoană pe blog despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt "minciuni".

Marţi, 26 de membri PSD, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, pe care au intitulat-o "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat de acord cu o eventuală sancţiune cu avertisment pentru preşedintele Senatului, Mircea Geoană. "E o treabă pe care o s-o discutăm, dar în cadru intern, de partid. Eu nu sunt pentru măsuri radicale, de tăiat capete. În acelaşi timp trebuie fiecare să aiba mai mult simţ al răspunderii. Iar un lider de partid cu atat mai mult", a spus Iliescu, întrebat despre eventuale măsuri ale PSD împotriva lui Mircea Geoană, după recentele sale acuzaţii la adresa actualei conduceri a formaţiunii.

Citeşte şi:

Ponta, despre suspendarea lui Geoană: Regret că am ajuns în această situaţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel